Inspiration til terrassen

Tips til terrasse indretning med møbler og blomster

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til terrasse indretning

 

Om sommeren kan terrassen være et hyggeligt samlingssted for venner og familie, hvor du fx kan invitere til grillaften og servere saftige bøffer lavet på grillen. Nyd de sene aftener med varmen fra en terrassevarmer eller sid i læ for regnen under terrasseoverdækningen og nyd en varm kop kaffe.

Terrassen kan altså danne rammer for mange forskellige aktiviteter, så det er en fordel at skabe et dejlig uderum, I kan nyde. I denne guide giver dig en masse terrasse inspiration og idéer til, hvordan du kan indrette din terrasse, så du får skabt en perfekt og hyggelig oase i dit uderum.

Hvad skal terrassen bruges til?

Når du skal indrette din terrasse, handler det i høj grad om at overveje, hvad du vil bruge terrassen til. Det hjælper dig nemlig med at finde ud af, hvordan du skal indrette terrassen:

 • Vil du bruge den til solbadning, er en solvogn fx et must.
 • Vil du gerne holde grillfest for venner og familie, bør du vælge et havebord med udtræksplade, så du har plads til dine gæster.
 • Vil du gerne sidde og nyde sommeren, er det en god idé med lækre, bløde hynder til dine havestole.


 

 

Solens betydning for indretning af terrasse

Uanset, hvor stor eller lille din terrasse er, bør du overveje, hvor solen kommer fra, når du skal vælge en egnet plads til dine havemøbler. Det er jo altid dejligt at sidde i solen, når den endelig kommer frem om sommeren.

Hav også gerne plads til en parasol, der kan skygge for den skarpe sol, når sommervarmen for alvor har meldt sin ankomst. Det skaber et dejligt område med skygge, så I stadig kan nyde vejret.

 

4 tips til bedre terrasse indretning 

Der er masse af inspiration at hente til terrasse indretning. Vi har 4 gode bud på, hvordan du får en smuk terrasse:

 1. Vælg havemøbler i god kvalitet og som passer til dine behov.
 2. Indret terrassen i små rum/zoner.
 3. Brug en terrassevarmer og masser af lys for at forlænge aftenerne udenfor.
 4. Indret med terrasse pynt.


Nedenfor går vi mere i dybden med vores tips, så du kan få skabt et flot uderum på terrassen. Samtidig giver det dig forhåbentlig også en masse terrasse inspiration, så du kan lave et udeområde, der passer til dig.

 

1. Indret terrasse med flotte havemøbler

Det er vigtigt, at du vælger møbler, der tåler det danske vejr, for regn og vind slider på dem. Derfor skal du vælge møbler, der kan tåle at stå ude hele året rundt, medmindre du har mulighed for at opbevare dem tørt i vinterhalvåret.

Gå efter materialer, der kan tåle at stå ude og kræver minimal vedligeholdelse. For at passe ekstra godt på dine havemøbler, kan du også bruge et havemøbelovertræk for at beskytte dem mod vind og vejr.

Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Skal du have nye havemøbler, men er i tvivl om, hvilke du skal vælge? Vi guider dig igennem de forskellige materialer, du kan vælge i mellem, så du er godt klædt på til at vælge de havemøbler, der passer bedst til terrassen.

2. Indret terrassen i forskellige rum

Du kan med fordel indrette din terrasse i forskellige zoner eller rum, så du får mere ud af terrassen og samtidig får skabt hygge. Hvad med en hyggekrog med lækre loungemøbler og en grøn oase af planter?

Har du ikke plads til både et spiseområde og en lounge, kan du med fordel vælge havestole med armlæn, så du får bedre komfort. Tænk også gerne i fleksible møbler. Der kan sidde mange flere på en bænk end på individuelle stole.

Mulighederne er mange for at udnytte terrassen mest og bedst muligt. Du kan skabe små rum og zoner på terrassen ved at:


 

 

3. Brug terrassevarmer og lys

For at gøre din terrasse ekstra hyggelig og brugbar, kan du tilføje masser af lys. Der er mange muligheder for at bringe lyset og varmen ind, når mørket falder på, og duggen falder. Du kan bl.a. tilføje:


Det er helt op til dig, hvilken slags lys du ønsker på din terrasse, men sørg for, at der er mindst én lyskilde, så aftenen ikke behøver at slutte, fordi solen er gået ned. Samtidig kan en terrassevarmer eller tæpper også være med til, at aftenen forlænges og hyggen kan fortsætte.

 

4. Brug terrasse pynt

Når du skal indrette din terrasse, er havemøblerne naturligvis en vigtig del, men det er også vigtigt at huske, at havemøblerne ikke gør det alene. Du kan nemlig gøre udeområdet ekstra hyggeligt med masser af terrasse pynt.

Din terrasse bliver ekstra hyggelig og stemningsfuld, når du tilføjer krukker med dine yndlingsblomster, en farvestrålende dug, en fin vase og bløde puder.

Husk også en varm plaid, når sommeraftenen bliver kølig. Det er alt sammen småting, der er med til at skabe den helt rette stemning på terrassen.

 

 

Mere terrasse inspiration

Tænk på terrassens indretning på lige fod med husets eller lejlighedens andre rum, hvor du bruger pynteting for at give rummet det sidste touch. Det samme gør sig gældende for terrassen. Pynteting er med til at fuldende din terrasse og skabe en sommerlig stemning.

Ved at vælge dine yndlingsfarver, –materialer og –mønstre, kan du skabe et personligt look på din terrasse. Samtidig kan du skabe præcis dét uderum, der falder i din smag. Husk, at jo mere indbydende terrassen er, jo mere får du lyst til at opholde dig på den.

 

Giv din terrasse et nyt look

Du kan hurtigt give din terrasse et nyt look uden at gabe over alt for store projekter. Lidt har nemlig også ret, og du kommer langt med små udskiftninger eller tilføjelser til terrassen, der giver et fornyet og friskt look.

Du kan bl.a. friske dine gamle havemøbler op med et nyt lag maling eller olie. Specielt havemøbler af træ kan få et helt ny liv, hvis du vedligeholder dine havemøbler korrekt.

Tænk også over, at din terrasse skal indbyde til samvær og hygge. Du kan pifte terrassen og møblerne op med forskellige tekstiler, hynder og planter, der sætter rammerne for en sommerdag på terrassen. Du kan skabe den helt rette sommerstemning ved at:

 • Skabe skønne hyggekroge i din have med havehynder og plaider.
 • Smide et skind over dine stole, så de ser ekstra komfortable ud.
 • Have både sol- og skyggeområder på terrassen.
 • Tilføje lys på de forskellige rum på terrassen.