Sådan indretter du terrassen

Tips og tricks til hvordan du indretter terrassen med møbler og blomster

Når du skal indrette din terrasse, handler det i høj grad om at overveje, hvad du vil bruge terrassen til. Vil du bruge den til solbadning, er en solvogn fx et must. Vil du gerne holde grillfest for venner og familie, bør du vælge et havebord med udtræksplade, så du har plads til dine gæster. Vil du gerne sidde og nyde sommeren, er det en god idé med lækre, bløde hynder til dine havestole.

Solens betydning for indretning af terrassen

Indretning af terrasse hænger naturligvis også sammen med, hvor meget plads du har at gøre godt med. Har du mange kvadratmeter, kan du højst sandsynligt få alle dine terrassedrømme opfyldt, mens du måske bliver nødt til at prioritere, hvis pladsen er begrænset. Uanset, hvor stor eller lille din terrasse er, bør du overveje, hvor solen kommer fra, når du skal vælge en egnet plads til dine havemøbler.

Brug masser af pynteting

Når du skal indrette din terrasse, er havemøblerne naturligvis en vigtig del. Du skal fx tage stilling til havemøblernes materiale, udseende, vedligeholdelse og hvor mange havestole, du har brug for. Men det er også vigtigt at huske, at havemøblerne ikke gør det alene. Din terrasse bliver ekstra hyggelig, når du tilføjer krukker med dine yndlingsblomster, en farvestrålende dug, en fin vase og bløde puder. Husk også en plaid, når sommeraftenen bliver kølig.

Skab et personligt look

Tænk på terrassens indretning på lige fod med husets eller lejlighedens andre rum, hvor du bruger pynteting for at give rummet det sidste touch. Ved at vælge dine yndlingsfarver, –materialer og –mønstre, kan du skabe et personligt look på din terrasse. Husk, at jo mere indbydende terrassen er, jo mere får du lyst til at opholde dig på den.

Husk lys på terrassen

Et andet element, som mange ofte glemmer i indretningen af terrassen, er lys. Der er mange muligheder for at bringe lyset ind, når mørket falder på, fx med levende lys i en lanterne eller glasklokke, solcellelamper, lyskæder, fakler eller udendørslamper som bedlampe. Det er helt op til dig, hvilken slags lys du ønsker på din terrasse, men sørg for, at der er mindst én lyskilde.