Højbede og blomsterkasser

Indret en nem og frodig køkkenhaven med højbede fra eksempelvis PLUS, GrowCamp eller Champost. Sammenlignet med traditionelle køkkenhaver på friland, har højbede den store fordel, at arealet er afgrænset og overskueligt. Blomsterkasser og højbede er ideelle til indretning af en lille byhave, hvis du kun har begrænset plads.

Få mere ud af højbedet

Når du dyrker køkkenhave i højbede og blomsterkasser, sætter pladsen ofte begræsninger for, hvor mange planter du har plads til. Få tips til hvordan du udnytter dine bede.

Pryd og dyrk haven med flotte højbede

Overvejer du at lave din egen lille køkkenhave? Eller vil du fylde haven med skønne blomster og bede? Det kan også være, at du vil give terrassen lidt mere liv med blomster eller krydderurter. Uanset hvilke planer du har, er et højbed en glimrende løsning.

Fordelene er lige så mange som mulighederne. Det inkluderer for eksempel:

  • God mulighed for at skabe liv og farver i haven samtidig med, at du bevarer orden og rene linjer 

  • En bedre arbejdshøjde sammenlignet med almindelig jorddyrkning 

  • Jorden opvarmes nemmere af solen, så du også kan forlænge perioden, hvor du kan benytte dit højbed 

  • En smart løsning til at nemmere holde ukrudt og snegle væk

Højbede findes desuden i et hav af diverse, former, farver, materialer og størrelser. På Bilka.dk går du bestemt heller ikke forgæves efter pæne og praktiske højbede samt blomsterkasser til din haveindretning. Her finder du alt fra højbede i træ og antracit til blomsterkasser, plantereoler, planteborde, plantekummer samt selvvandingskasser. 
 

3 gode råd: Få mest muligt ud af dit højbed

Inden du for alvor giver dig i kast med at opsætte, bruge og plante i dit nye højbed, er det en god idé, at du lige gør dig et par vigtige overvejelser. Det inkluderer både placering, opsætning og opfyldning med jord og muld. Vi har i den forbindelse samlet tre gode råd:

  1. Skal du sætte et højbed op på græsplænen, bør du først fjerne græsset, så planterne kan drage fordel af den eksisterende næring i jorden 

  1. Har du et højbed i træ er det især fornuftigt at bruge en indlægspose for at beskytte træet med fugtskader 

  1. Angående jorden er det vigtigt, at den forbliver rig på næringsstoffer. Her kan du eksempelvis tilføre kompostblanding eller gødning til jorden.

Du kan med fordel læse vores guide til højbede for flere nyttige tips.

Vil du dyrke dine egne afgrøder eller blomster i haven? Så er det oplagt at benytte dig af højbede. De er både flotte at se på, og så gør de det nemmere for dig at bevare en mere behagelig arbejdsstilling. Find et passende højbed for dig på Bilka.dk.