Jord og muld

Hvis dine planter er begyndt at se lidt trætte ud, er det sandsynligvis, fordi de trænger til ny næring. Og næring får planter gennem jorden. På Bilka.dk finder du mange forskellige typer plante-jord med forskellige egenskaber, så du kan give dine planter de bedste vilkår.

Giv dine planter ny energi

Lad os starte med at slå det fast: Jord er ikke bare jord. Der findes et væld af forskellige slags muld og plante-jord, som har hvert deres sæt af egenskaber. Og der er mange fordele ved at vælge den rette jordblanding:

  • Frisk jord giver hurtigere vækst og flere blomster
  • Den rette surhedsgrad er afgørende for dine planters trivsel
  • God jord sikrer, at rødderne får ilt

 

Vil du være så god ved dine planter som muligt, er det ikke kun den rigtige jord, du skal tage højde for. Det er også en god idé at vælge nogle lækre krukker og potter, som er store nok til, at planternes rødder kan vokse og udvide sig. Og hvis din have trænger til et par nye planter og træer, kan du finde mange flotte slags på Bilka.dk.

 

Sådan holder du din plante-jord god

Hvor du skal plante, og hvad, du skal plante, er gode spørgsmål at overveje, når du skal vælge den rigtige jord. Hvis du planter direkte i jorden, vil dine planters rødder have masser af plads at gro i, og dermed kan de hente næring fra et meget stort område. Således kan du nøjes med ind i mellem at spæde jorden op med lidt frisk muld, spagnum eller gødning.

Planter du derimod i krukker eller altankasser, er det alfa og omega, at du sørger for god jord, da rødderne ikke kan søge næring fra andre steder. Det mest fordelagtige er at vælge en let jord, som holder godt på fugten. Da der kun er plads til en begrænset mængde jord i krukker, skal du nemlig være ekstra påpasselig med, at din plane ikke tørrer ud.

Hvis du vil plante roser, kan du købe en speciel rosenjord, som er en særlig porøs og næringsrig jord, der holder godt på fugten. Jorden fremmer desuden antallet af regnorme og microflora, som er med til at skabe gode vilkår for roserne.

Nogle planter som f.eks. rododendron og hortensia, foretrækker en sur jord. Til disse anbefaler vi at bruge et surbundsprodukt, som vil sørge for den rette PH-værdi i jorden.

 

Køb jord og muld I bigbags på Bilka.dk

På Bilka.dk kan du finde jord, muld og gødning i bigbags og få dem leveret direkte til din hoveddør. Så gør noget godt for dine planter, og bestil en sæk god jord i dag.