Find den rigtige terrassevarmer

Hvilken terrassevarmer skal jeg vælge?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Terrassevarmere er med til at forlænge sommeraftenerne, så du kan få mest muligt ud af sommeren. Du kender sikkert de traditionelle gas terrassevarmere, der i mange år har været fast inventar ved caféer og hjemme hos mange haveejere.

Men gas terrassevarmerne har i de seneste år fået konkurrence af en ny type terrassevarmer, som drives af elektricitet og som udsender infrarøde varmestråler, der kan give en mere behagelig og målrettet opvarmning.

 

 

Hvilke typer af terrassevarmere findes der?

Hvis du vil forlænge sommeraftenerne med en terrassevarmer på terrassen eller i haven, kan du primært vælge imellem to forskellige typer af terrassevarmere:

  1. Gas terrassevarmer
  2. El terrassevarmer

 

Nedenfor gennemgår vi, hvordan de to typer af terrassevarmere fungerer, så du kan finde ud af, hvilken terrassevarmer du skal vælge. Du kan læse mere om terrassevarmere og energiforbrug på Energistyrelsen.dk.

 

Terrassevarmer gas

En gas terrassevarmer har en flaskeskjuler til gasflasken i bunden og en reflektor i toppen af terrassevarmeren. Terrassevarmeren står frit, og du kan bl.a. finde terrassevarmere i små og store størrelser, så de passer til dit behov.

En gas terrassevarmer fører gassen fra gasflasken op i toppen af en gasbrænder. Her antændes gassen, så en stålcylinder bliver varmet op. Reflektoren i toppen reflekterer derefter varmestrålerne ud og spreder varmen.

For at få mest ud af varmen, er det en fordel at placere terrassevarmeren i midten af selskabet, da den spreder varmen jævnt ud i en cirkel. På den måde kommer varmen rundt til hele selskabet, så alle mærker varmen, når det bliver køligt.

Vær opmærksom på, at en gas terrassevarmer kun må bruges udendørs. Den er særligt egnet til større områder såsom en terrasse pga. dens store rækkevidde.

El terrassevarmer

El terrassevarmere kan opvarme mindre områder end en gas terrassevarmer pga. den mindre rækkevidde. Der findes tre forskellige typer af el terrassevarmere:

  1. Halogen terrassevarmer
  2. Reflektorvarmer
  3. Infrarød terrassevarmer

 

Vær opmærksom på, at en el terrassevarmer kræver, at du har adgang til et stik eller en forlængerledning nær terrassen. Hvis du ønsker en el terrassevarmer, kan du læse mere om de forskellige typer af el terrassevarmere nedenfor.

 

Halogen terrassevarmer

En halogen terrassevarmer udsender varme via rør, og varmen kan mærkes så snart, du tænder for halogen terrassevarmeren. Det er varmebølgerne, der udsendes via rørene, der giver varme.

En halogen terrassevarmer kan stå frit, hænge eller monteres på væggen eller i parasollen. Den er derfor perfekt til dig, der ønsker en terrassevarmer, der kan integreres i indretningen og ikke fylder særligt meget.

 

 

Reflektorvarmer

En reflektorvarmer udsender varme fra et varmelegeme via en plade eller et spejl, som kaldes reflektoren. Reflektoren reflekterer varmebølgerne ud omkring dig, så du mærker varmen endnu bedre, når terrassevarmeren er tændt.

Reflektoren bruges også til at styre varmen de rigtige steder hen, så du kan udnytte varmen bedst muligt. Hvis du vælger en reflektorvarmer, skal du være opmærksom på, hvordan reflektoren sidder i varmeren, så du kan placere den sådan, at du får mest ud af den.

 

Infrarød terrassevarmer

En infrarød terrassevarmer ligner ofte en lampe, og dne kan fås i forskellige modeller. Den kan stå frit, stå under bordet, hænges på væggen eller i loftet. Infrarøde terrassevarmere virker ved, at de sender infrarøde stråler ud, der giver varme til omgivelserne.

Infrarøde terrassevarmere kaldes også kortbølge terrassevarmere, og de opvarmer kun det, strålerne rammer. Derfor varmer de heller ikke luften op, så der er minimalt varmespild. Derfor kan du nemt mærke varmen fra terrassevarmeren.

 

Køb din terrassevarmer på Bilka.dk

Vil du også nyde de sene sommeraftenerne? Så kan en terrassevarmer være et perfekt valg til dig, der nyder at sidde ude om aftenen, når sommeren har meldt sin ankomst. Forhåbentlig er du blevet klogere på dit valg af terrassevarmer efter, du har læst denne guide.

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af gas terrassevarmere, el terrassevarmere og infrarøde terrassevarmere, der passer til enhver terrasse. Du kan bl.a. købe vægmodeller, hængemodeller og bordmodeller, så tjek udvalget og find den rigtige terrassevarmer til dig.