Havebænke

En havebænk er både smuk og praktisk at have i haven til en ekstra lille hyggekrog, eller som ekstra siddepladser rundt om havebordet. Herunder finder du vores brede udvalg af havebænke.

Find en havebænk på Bilka.dk

Måske har du et lille yndlingsområde af haven. Sådan et, hvor solen altid skinner, og hvor det er ekstra godt at læse en bog. Det kan også være, at du har brug for ekstra siddepladser omkring havebordet, så der er plads til hele familien og vennekredsen, når der skal hygges og grilles om sommeren. Uanset hvilken af de to, du kan nikke genkendende til, er en havebænk en oplagt løsning.

  • Til hyggekroge i haven og rundt om havebordet
  • Stort udvalg
  • Vælg imellem flere forskellige materialer

 

Havebænke fås i mange udformninger, størrelser, farver og designs, og her på Bilka.dk finder du et bredt udvalg. Du kan ligeledes vælge imellem forskellige materialer, så der findes med andre ord også en havebænk, der passer til dine øvrige havemøbler, din terrasse, have eller hvilket udeareal, du end skal bruge den på.

 

Hvilken havebænk skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om hvilken bænk, der vil passe i netop din have, kan du her læse om de tre ting, du skal tage stilling til. Det gælder type, størrelse og materiale.

  • Det er i høj grad dit behov, der afgør, hvilken bænktype du skal vælge. Hvis bænken skal tjene som ekstra siddepladser omkring havebordet, er det formentlig en anden type bænk du skal vælge, end hvis det er til hyggekrogen i haven. Hvis det er førstnævnte, bænken skal bruges til, kan du vælge en plankebænk, der uden ryg- og armlæn er ekstra rummelig. Ryglæn kan købes hertil, hvis det ønskes. En mere klassisk bænkløsning fås med en bænk, der har både ryg- og armlæn. Netop af den grund er denne type perfekt at placere i haven.
     
  • Når du skal købe en havebænk, skal du endvidere tage et valg om størrelse. Hvor stor en bænk du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvor mange personer der skal sidde på bænken ad gangen. De fleste modeller i sortimentet er 2-3 personers bænke. Er det i stedet væsentligt flere, der skal være plads til, kan du alternativt vælge en komplet hjørneløsning. Denne bænkløsning skal monteres i et hjørne, eksempelvis på muren, og giver mange ekstra siddepladser.
     
  • Valget af materiale er ikke bare et spørgsmål om udseende, og hvad der passer bedst til haven og dine øvrige havemøbler. Hvilket materiale, du vælger, har desuden indflydelse på hvor lang en holdbarhed og hvor stor en vedligeholdelsesbyrde, bænken har. Når det kommer til havemøbler, skelnes der typisk imellem tre typer materialer: træ, metal og nonwood.

 

Træ: Med træ har du et smukt og robust naturmateriale, der pryder de fleste haver og terrasser. Træ er af mange de foretrukne og det måske mest klassiske materialevalg til havemøbler, men er også den af materialetyperne, der kræver mest vedligeholdelse i form af olie og træbehandling. Et godt trævalg er her teak, der er den mindst vedligeholdelseskrævende træsort.

Non-wood er egentlig et kunstmateriale, men ligner til forveksling træ. Særligt for non-wood, der også er et populært materiale, er netop, at det ligner den ægte vare, men har egenskaberne fra plastik. Det betyder, at dette materiale kræver minimal vedligeholdelse og kan holde sig pænt i mange år.

Metal: Sidst, men ikke mindst kan du vælge en havebænk i metal, hvormed du får en meget robust og vejrbestandig bænk. En metalbænk har et mere moderne udtryk end de to andre materialer, og er måske ikke det mest klassiske valg.

 

Køb en havebænk her på siden i dag

Bliv klar til både hyggestunder og grillfester under solen i haven med en havebænk. Når du har fundet den bænk, der passer til dine behov og din have eller terrasse, kan du klikke den hjem her på siden. Hvis du vil gøre din nye havebænk endnu mere komfortabel og indbydende at sidde i, kan du med fordel købe en bænkhynde til. Se også vores store udvalg af havemøbler, hvori du finder bl.a. havemøbelsæt, haveborde og -store, hyndebokse og parasoller. Køb allerede i dag!