Havebænke

En havebænk er både smuk og praktisk at have i haven til en ekstra lille hyggekrog, eller som ekstra siddepladser rundt om havebordet. Herunder finder du vores brede udvalg af havebænke.

Udendørs havebænk - elegant hvilested

Skab et charmerende hvilested i din have med en elegant havebænk. Uanset om du ønsker at nyde en rolig morgen med kaffe eller tilbringe aftenerne under åben himmel, er en havebænk den perfekte tilføjelse til enhver have.

På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af havebænke, der passer til enhver stil og ethvert behov. Vores havebænke er en fremragende måde at tilføje et strejf af elegance og funktionalitet til dit udendørs område.

 

Hvorfor vælge en havebænk?

Måske har du et lille yndlingsområde i haven. Sådan et, hvor solen altid skinner, og hvor det er ekstra godt at læse en bog. Det kan også være, at du har brug for ekstra siddepladser ved havebordet, så der er plads til hele familien og vennekredsen, når der skal hygges og grilles om sommeren.

Uanset hvilken af de to, du kan nikke genkendende til, er en havebænk en oplagt løsning. Uanset om du søger en robust træbænk eller en moderne metalbænk, har vi det perfekte valg til dig.

  • Til hyggekroge i haven og rundt om havebordet
  • Stort udvalg af elegante og praktiske havebænke
  • Vælg imellem flere forskellige materialer


På Bilka.dk finder du havebænke i mange udformninger, størrelser, farver og designs. Du kan også vælge imellem forskellige materialer. Derfor findes der en havebænk, der passer til dine øvrige havemøbler, din terrasse, have eller det udeareal, du end skal bruge den på.

 

 

Havebænke i forskellige materialer

Når det kommer til havemøbler, skelnes der typisk imellem tre typer materialer: træ, metal og nonwood. Nedenfor gennemgår vi de forskellige materialer, som vores havebænke laves i:

  • Træ: Træ er et smukt og robust naturmateriale, der pryder de fleste haver og terrasser. Træ er det måske mest klassiske materialevalg til havemøbler, men er også den af materialerne, der kræver mest vedligeholdelse i form af olie og træbehandling. Et godt trævalg er her teak, der er den mindst vedligeholdelseskrævende træsort.
  • Non-wood: Nonwood er egentlig et kunstmateriale, men ligner til forveksling træ. Særligt for non-wood, der også er et populært materiale, er netop, at det ligner den ægte vare, men har egenskaberne fra plastik. Det betyder, at dette materiale kræver minimal vedligeholdelse og kan holde sig pænt i mange år.
  • Metal: Med en havebænk i metal får du en meget robust og vejrbestandig bænk. En metalbænk har et mere moderne og rustikt udtryk end de to andre materialer, og er måske ikke det mest klassiske valg.


Materialevalget er vigtigt, men det er mindst lige så vigtigt, at du ved, hvordan du skal behandle disse materialer, så du kan nyde din havebænk i mange år. Derfor bør du sætte dig ind i, hvordan du vedligeholder havemøbler i ovenstående materialer.

 

 

Hvilken havebænk skal jeg vælge?

Der findes et utal af smukke bænke til haven. Hvis det skal være nemt, kan du vælge en havebænk, der ligner dine andre havemøbler. Hvis du stadig er i tvivl om hvilken bænk, der vil passe i netop din have, kan du her læse om tre ting, du skal tage stilling til: type, størrelse og materiale.

 

1. Hvad skal du bruge din udendørs bænk til?

Det er i høj grad dit behov, der afgør, hvilken type havebænk du skal vælge. Hvis bænken skal give ekstra siddepladser omkring havebordet, er det formentlig en anden type bænk du skal vælge, end hvis det er til hyggekrogen i haven.

Hvis det er førstnævnte, bænken skal bruges til, kan du vælge en plankebænk, der uden ryg- og armlæn er ekstra rummelig. Ryglæn kan tilkøbes, hvis det ønskes. En mere klassisk løsning fås med en bænk, der har ryg- og armlæn. Netop af den grund er denne type perfekt til haven.
 

2. Hvor stor skal din bænk til haven være?

Når du skal købe en havebænk, skal du tage et valg om størrelse. Hvor stor en bænk du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvor mange personer der skal sidde på bænken ad gangen. Tag udgangspunkt i det antal mennesker, der oftest bruger den fine havebænk.

De fleste modeller i vores sortiment er 2-3 personers havebænke. Er det i stedet væsentligt flere, der skal være plads til, kan du alternativt vælge en komplet hjørneløsning. Denne bænkløsning skal monteres i et hjørne, eksempelvis på muren, og giver mange ekstra siddepladser.
 

3. Hvilket materiale skal havebænken være lavet af?

Valget af materiale er ikke bare et spørgsmål om udseende, og hvad der passer bedst til haven og dine øvrige havemøbler. Hvilket materiale, du vælger, har desuden indflydelse på hvor lang en holdbarhed og hvor stor en vedligeholdelsesbyrde, bænken har.

 

 

Køb en havebænk på Bilka.dk

Bliv klar til hyggestunder og grillfester under solen med en havebænk. Når du har fundet den bænk, der passer til dine behov og dit uderum, kan du klikke den hjem her på siden. Gør din have til et yndlingssted for familie og venner med en havebænk fra Bilka.dk, og nyd udelivet til fulde.

Hvis du vil gøre din nye havebænk endnu mere komfortabel og indbydende at sidde i, kan du med fordel købe en bænkhynde til. Se også vores store udvalg af havemøbler, hvori du finder bl.a. havemøbelsæt, haveborde og -stole, hyndebokse og parasoller. Køb allerede i dag!