Køb hegn og afskærmning til have og terrasse på Bilka.dk
Køb hegn og afskærmning til have og terrasse på Bilka.dk

Hegn til haven

Hegn kan anvendes på mange forskellige måder i haven, herunder som skelhegn, terrassehegn eller forhavehegn. Gå på opdagelse i vores spændende udvalg af havehegn i et væld af materialer, og find det helt rette hegn til haven i dag.

Vælg hegn efter materiale

Husk tilbehøret til hegnet

Skab læ med hegn til terrassen

Med et flot terrassehegn kan du skærme af for vinden og skabe en hyggelig krog på terrassen. Her på Bilka.dk opdaterer vi løbende vores udvalg af hegn til terrassen med nye og spændende modeller, så du altid kan finde noget interessant til din terrasse.

Indret haven med et godt hegn

Uanset om du er ejer af en stor eller lille have, så er indretningen af haverummet vigtigt for brugen af den. Det rette havehegn kan netop være med til at skabe de hyggelige kroge med læ og varme om sommeren, som familien vil elske at benytte sig af. Et hegn kan også være med til at værne om privatlivet, hvis haven eksempelvis endnu er ny og hækken lav - hertil kan et skelhegn eller et terrassehegn være en god løsning. Ønsker du blot at ramme din forhave ind, så finder du også forskellige forhavehegn, som netop kan skærme af og indramme smukt på samme tid.

Vælg imellem flere typer af havehegn på Bilka.dk

Alt afhængig af hvilket type hegn du vælger, tjener det forskellige formål. Med et læhegn kan du for eksempel skabe læ på terrassen. Et rionet hegn er knap så funktionelt, men er oplagt til at skabe en smuk udsmykning i haven. Panelhegnplankeværk, systemhegn og trådhegn er mere praktiske løsninger som kan bruges på større arealer, for eksempel som havehegn rundt om hele grunden. Med hestehegn ligger det lidt i navnet, at hegnet skal bruges til indhegning af heste. Her på Bilka.dk finder du et stort udvalg af forskellige typer af hegn, så du kan skabe den helt rette ramme om haven – eller anden udeareal.
 

Vælg det rigtige hegn til haven

Når du skal vælge et hegn er det vigtigt, at du overvejer, hvad der passer til dine omgivelser. Overvej blandt andet, hvad der vil stemme godt overens med huset, terrassen og beplantningen omkring. På den måde kan du sikre, at havehegnet bliver en integreret del af ejendommens helhed.

Foruden hegnets udseende, er det ikke helt ligegyldigt, hvilket materiale du vælger – valget har nemlig indflydelse på bl.a. vedligeholdelsesbyrden og holdbarheden. Det rigtige materiale er både et spørgsmål om behov, om smag og hvad der bedst passer i din have, ligesom det også handler om, at du vælger det hegnsmateriale, der passer bedst til underlaget på netop din grund og dine udearealer. Hvis du er i tvivl, får du herunder en kort gennemgang af de forskellige materialer og deres egenskaber.
 

Lær mere om de forskellige hegnsmaterialer

Træ: Dette havehegn findes i forskellige udformninger og grader af massivhed, hvorfor du derfor både kan opsætte et træhegn, der giver en smule udsyn, og et massivt træhegn, der skærmer helt af. Træ er et robust naturmateriale, som passer i langt de fleste haver. Du skal dog være opmærksom på, at der med træ medfølger en vedligeholdelse i form af træbehandling og -beskyttelse. Træhegn stiller ligeledes store krav til underlaget, da hegnstolperne skal graves dybt ned for at holde til vind og vejr.

Komposit: Et alternativ til det klassiske træhegn er komposithegnet, der er lavet af glasfiber. Denne hegnstype udmærker sig ved at have næsten samme egenskaber som træ, hvad udseende og holdbarhed angår, men alligevel være vedligeholdelsesfrit. Et lamelhegn i komposit, der er næsten helt afskærmende, kan fint anvendes som afskærmning ved terrassen.

Stål: Hegn i stål (fx trådhegn) bruges typisk til at holde husdyr, som hunde eller høns, inde i et bestemt område. Stålhegn er en mere diskret løsning, der er let at sætte op, men som ikke skærmer af for ind- og udkig. Hvis du har plantet en hæk, kan trådhegnet supplere hækken, indtil den er groet helt ud. Dette havehegn skal monteres ved hjælp af tentorpæle eller runde træpæle, der skal placeres i jorden. Det betyder, at underlaget skal være blødt, før du kan sætte stålhegnet op.

Glas: Hvis du er på udkig efter et moderne og stilrent hegn, kan du vælge et glashegn. Dette havehegn skærmer ikke af for lys samt ind- og udsyn, men giver læ, hvorfor glashegnet er meget velegnet til at indramme terrassen eller et andet hjørne/en krog af haven. Vores glashegn fås i flere forskellige toner og farver, så du nemt kan finde noget der falder i din smag.

Natur: Dette hegn skaber et naturligt udtryk med sit typiske flet i pil, hassel eller bambus. Naturhegn passer godt ind i romantiske haver, men står også som en smuk kontrast i de mere enkle, minimalistiske haver. Med sit fine design fungerer hegnet også godt som et skelhegn imellem naboer.
 

Køb hegn og tilbehør på Bilka.dk

Et hegn er en perfekt måde at indhegne grunden på, hvis ikke du har tålmodighed til at vente på at hækken vokser til. Og så skal det ikke klippes jævnligt. På Bilka.dk fører vi en række forskellige former for havehegn, så du kan finde lige det, der passer til din have. Vi tilbyder også et godt udvalg af hegnstilbehør og havelåger, så du kan finde det hele ét sted, og dermed snart kan komme i gang med at opsætte dit hegn.

Har du brug for et godt råd eller kyndig vejledning, inden du vælger, hvilket hegn det skal være? Så kan du læse meget mere i vores gode hegn-guides.