Parasoller

Solens skrappe stråler gør parasollen uundværlig på terrassen og altanen. Gå på opdagelse i det store udvalg her og vælg netop den parasol, der passer bedst til dine behov.

Hvilken parasol skal jeg vælge?

Du kan nyde sommerlivet på terrassen eller altanen uden at udsætte dig selv for solens skadelige UV-stråler. Læs guiden, så du kan finde den perfekte parasol til at skygge for solen.

Find en parasol online

Når foråret og sommeren viser sig fra sin gode side, lokker terrassen eller haven til udendørs hygge. Solen kan dog være noget skarp – særligt i middagstimerne – hvorfor det kan være rart at skærme af med en parasol, for slet ikke at tale om de farlige UV-stråler, som du skal passe på. Parasollen beskytter ikke bare på terrassen over havebordet – men kan med fordel også anvendes til at beskytte børnene mod solen, når de leger ved sandkassen eller i haven.

  • Større komfort når du sidder udendørs
  • Brug den på terrassen, altanen eller i haven
  • Vælg imellem forskellige typer og størrelser


Find en parasol her på Bilka.dk, hvor udvalget er stort. Der er flere forskellige typer og størrelser at vælge imellem, så du finder også en, der passer til netop det udeareal, som du vil have afskærmet.

Hvilken parasol skal jeg vælge?

Når solen bager, er det vidunderligt at kunne krybe i skygge under en stor parasol, mens man nyder frokosten eller eftermiddagskaffen. Ligger din terrasse, så middagssolen eller aftensolen står direkte på, kan det næsten være for varmt at opholde sig derude, når solens stråler er stærkest. Især for mindre børn.

Du har formentlig gjort dig mange overvejelser, inden du købte dine havemøbler. Det samme anbefales du at gøre, inden du køber parasollen, for at sikre dig, at du får den, der passer bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge, er der her en del ting, du med fordel kan have i tankerne, når du skal finde den rette parasol. Det gælder størrelsen, typen og materialet.

  • Hvor stor en parasol, der er den ideelle, afhænger naturligvis af hvor og hvor meget, den skal skærme af. Hvis du har en stor terrasse med et stort havebord og dertilhørende havestole, skal du naturligvis gå efter en stor model med en stor diameter. Mange parasoller er omkring 3 meter i diameteren, hvilket er en fin størrelse til de fleste terrasser.
  • Placeringen er ligeledes afgørende for, hvilken type parasol du skal vælge. Traditionelt set skal parasollen placeres i midten, eksempelvis gennem havebordet. En anden mulighed er at vælge en hængemodel, der udmærker sig ved, at den i stedet hænger ind over bordet, ligesom den også kan vippes til forskellige sider. Det gør denne type ekstra fleksibel i forhold til placeringen.
  • En sidste væsentlig ting at have med i overvejelserne er materialet. Solens stråler er generelt hårde ved de haveting, du har placeret udenfor, og det gælder naturligvis også parasollen. Alt afhængig af, hvilket materiale du vælger, kan farven ændre sig ved, at parasollen står i solen. Hvis du så vidt muligt vil undgå dette, kan du vælge et stof, der er farvebestandigt.

På Bilka.dk kan du i ro og mag gå på opdagelse i det store udvalg og vælge netop den parasol, der passer bedst til din terrasse og dine behov. Vi har et bredt udvalg af både størrelser og typer – herunder fleksible hængeparasoller.

Husk parasolfoden

Når du køber en parasol, må du ikke glemme, at der skal en parasolfod til. De fleste kommer uden fod – så den skal købes separat. I udgangspunktet gælder det, at du altid skal vælge en parasolfod, der er tung og robust – jo tungere parasolfoden er, jo mindre er chancen for, at parasollen tilter, fx under blæsevejr. Du kan med fordel købe en vogn til parasolfoden. På den måde bliver parasollen langt mere fleksibel at bruge, da du hermed nemt kan flytte rundt på parasolfoden, der ellers, grundet den tunge vægt, ikke er nem at flytte med.

Køb en parasol og parasolfod på Bilka.dk

Gør terrassen, altanen eller haven klar til forårets og sommerens udendørs hyggestunder i solen, og køb en parasol og en parasolfod her på Bilka.dk. Vi har Danmarks største vareudvalg, så her finder du alt, du skal bruge. Det gælder også, hvis du mangler fx et havemøbelsæt eller krukker og potter til at dekorere din terrasse med.