Hvilket overtræk til havemøbler skal jeg vælge?

Beskyt havemøblerne mod vind og vejr med det rette overtræk til havemøblerne

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af forskellige overtræk til dine havemøbler. Et havemøbelovertræk kan være med til at forlænge dine havemøblers levetid og beskytter dem mod vind, regn og det danske vejr.

Men hvordan vælger du det møbelovertræk, der passer bedst til dine møbler? Kan det betale sig at investere i et luksusovertræk, eller kan du nøjes med vores basis-modeller? 

 

Beskyt dine havemøbler med et overtræk til havemøbler

For at beskytte dine havemøbler bedst muligt, anbefaler vi, at du anvender et havemøbelovertræk. Du kan i princippet bruge overtrækket året rundt, men vi mener, at du i særdeleshed skal beskytte møblerne i den kolde og våde sæson.  

Med et møbelovertræk har du mulighed for at beskytte dine havemøbler, grill (med et grillovertræk) og parasoller. 

Overtrækket er med til at skærme møblerne af for regn, vind og sol, hvilket giver dem en længere levetid på sigt. Samtidig er dette også med til at sikre, at de er tørre og rene og dermed klar til brug, når tiden og vejret er til det. 

Ved opbevaring uden for sæsonen anbefaler vi, at møblerne opbevares, hvor det er tørt med et overtræk, så de ikke bliver snavsede - det letter din forårsrengøring! 

 

Hvordan leveres møbelovertræk til havemøbler?

Møbelovertræk føres i mange forskellige størrelser, så det passer til de fleste havemøbelsæt. Det samme gælder for parasolovertræk. 

Alle overtrækkene til havemøbler leveres med elastik i bunden, så møbelovertrækket holder sig tæt til møblerne og dermed sikrer optimal beskyttelse. Dette er også med til at sikre, at møbelovertrækket ikke blæser af, når blæsten melder sin ankomst. 

Parasolovertrækkene leveres inklusiv en løftestang, så det er let at sætte overtrækket på og tage det af parasollen igen, når parasollen skal sættes op for at skærme for solens varmende stråler.

 

Skal jeg vælge basis eller PREMIUM møbelovertræk? 

På Bilka.dk fører vi overtræk til havemøbler i to serier - en basis og en PREMIUM serie. 

Begge serier er meget modstandsdygtige over for regn og det danske vejr. De leveres i polyester, der er coated indvendig for at opnå maksimal beskyttelse. Du får derfor en super god beskyttelse af dine havemøbler og parasoller med begge serier. 

Selvom begge serier er med til at beskytte dine havemøbler, er der alligevel en lille forskel. Vores basis serie kommer nemlig med 80 gram polyester pr. m2, hvilket gøre overtrækkene lettere end PREMIUM. PREMIUM serien er en meget kraftig serie, hvor overtrækkene er 320 gram polyester pr. m2

 

Hvilket havemøbel overtræk skal jeg vælge? 

Som udgangspunkt skal du vælge et havemøbelovertræk, der har plads til både havebord og havestole – på den måde er det hele nemlig beskyttet under ét møbelovertræk.

Derfor er det vigtigt, at du vælger et overtræk, der passer til størrelsen på dit havebord og ligger yderligere 20 cm til på de sider, hvor stolene er placeret, så der er plasa til det hele. 

Et havebord, der måler 90x160 cm, og som har havestolene stående langs siden, skal derfor have et overtræk på minimum 130x160 cm. Bemærk, at denne udregning kun gælder, hvis du er på udkig efter overtræk til dine havemøbler. 

 

Udforsk Bilka.dk's store udvalg af overtræk til havemøbler

Du kan se vores udvalg af havemøbelovertræk lige her på Bilka.dk. Vil du gerne beskytte din grill mod vind og vejr, kan du selvfølgelig også finde overtræk til din grill på Bilka.dk.

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på dine havemøbler, så skal du også vedligeholde dem korrekt. I vores guides om vedligeholdelse af havemøbler og vedligeholdelse af havemøbler i træ kan du læse meget mere om, hvordan du rengør og vedligeholder dine havemøbler optimalt.

Du kan læse meget mere og finde inspiration til havemøbler på Bilka.dk, så du kan skabe et hyggeligt uderum på terrassen eller altanen.

Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilke havemøbler du skal vælge? Vi hjælper dig til at finde frem til det materiale der passer bedst til din terrasse eller altan og dine behov.

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Er du i tvivl om hvordan du vedligeholder og rengører dine havemøbler? I denne guide har vi samlet en oversigt over vedligeholdelse af en række forskellige materialer, så du hurtigt kan finde den du leder efter. Forlæng glæden ved dine havemøbler.