Hvilket overtræk til havemøbler skal jeg vælge?

Beskyt havemøblerne mod vind og vejr med det rette overtræk

På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af forskellige overtræk til dine havemøbler. Et havemøbelovertræk kan være med til at forlænge dine havemøblers levetid og beskytter dem mod vind, regn og det danske vejr.

Men hvordan vælger du det haveovertræk, der passer bedst til dine møbler? Kan det betale sig at investere i et luksusovertræk, eller kan du nøjes med vores basis-modeller? 

 

Beskyt dine havemøbler med et overtræk 

For at beskytte dine havemøbler bedst muligt, anbefaler vi, at du anvender et havemøbelovertræk. Du kan i princippet bruge overtrækket året rundt, men vi mener, at du i særdeleshed skal beskytte møblerne i den kolde og våde sæson.  

Med et overtræk har du mulighed for at beskytte dine havemøbler, grill (med et grillovertræk) og parasoller. 

Overtrækket er med til at skærme møblerne af for regn, vind og sol, hvilket giver dem en længere levetid på sigt. Samtidig er dette også med til at sikre, at de er tørre og rene og dermed klar til brug, når tiden og vejret er til det. 

Ved opbevaring uden for sæsonen anbefaler vi, at møblerne opbevares, hvor det er tørt med et overtræk, så de ikke bliver snavsede - det letter din forårsrengøring! 

Overtrækkene føres i mange forskellige størrelser, så det passer til de fleste havemøbelsæt. 

Alle overtrækkene leveres med elastik i bunden, så det holder sig tæt til produkterne og dermed sikrer optimal beskyttelse. Dette er også med til at sikre, at overtrækket ikke blæser af. 

Overtrækkene til parasollerne leveres inklusiv en løftestang, så det er let at sætte overtrækket på og tage det af parasollen igen. 

 

Skal jeg vælge basis eller PREMIUM? 

På Bilka.dk fører vi overtræk til havemøbler i to serier. 

Begge serier er meget modstandsdygtige overfor regn og leveres i polyester, der er coated indvendig for at opnå maksimal beskyttelse. Du får derfor en super god beskyttelse af dine havemøbler med begge modeller. 

Selv begge serier er med til at beskytte dine havemøbler, er der en lille forskel. Vores basis-serie kommer nemlig med 80 gram polyester pr. m2, hvilket gøre overtrækkene lettere end PREMIUM. 

PREMIUM serien er en meget kraftig serie, hvor overtrækkene er 320 gram polyester pr. m2

 

Hvilket overtræk skal jeg vælge? 

Som udgangspunkt skal du vælge et havemøbelovertræk der har plads til både havebord og havestole – på den måde er det hele nemlig beskyttet under et samlet overslag.

Derfor er det vigtigt, at du vælger et overtræk, der passer til størrelsen på dit havebord og lægger yderligere 20 cm til på de sider, hvor stolene er placeret. 

Et havebord, der måler 90x160 cm, og som har havestolene stående langs langsiden, skal derfor have et overtræk på minimum 130x160 cm. Bemærk, at denne udregning gælder, kun hvis du er på udkig efter overtræk til dine havemøbler. 

 

Udforsk Bilkas store udvalg overtræk til havemøbler

Du kan se vores udvalg af havemøbelovertræk lige her på Bilka.dk. Vil du gerne beskytte din grill mod vind og vejr, så kan du selvfølgelig også finde overtræk til din grill på vores webshop. Hvis du gerne vil forlænge levetiden på dine havemøbler, så skal du også vedligeholde dem korrekt.

I vores guide om vedligeholdelse af havemøbler og vedligeholdelse af havemøbler i træ kan du læse meget mere om, hvordan du rengør og vedligeholder dine havemøbler optimalt. Du kan læse meget mere og finde inspiration til havemøbler online på Bilka.dk

Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilke havemøbler du skal vælge? Vi hjælper dig til at finde frem til det materiale der passer bedst til din terrasse eller altan og dine behov.

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Er du i tvivl om hvordan du vedligeholder og rengører dine havemøbler? I denne guide har vi samlet en oversigt over vedligeholdelse af en række forskellige materialer, så du hurtigt kan finde den du leder efter. Forlæng glæden ved dine havemøbler.