Hvilken parasol skal jeg vælge?

Bliv klar til sommeren med en parasol

Når solen bager ned på altanen eller terrassen, er der fuld fart på de varme stråler og den høje UV. Selvom solen og dens varme ofte er længeventet i det danske vejr, skal man stadig passe på sin hud og beskytte sig mod de kraftige stråler.

På Bilka.dk finder du parasoller i mange forskellige designs, materialer og størrelser. Det gælder om at finde en parasol, der kan sørge for skygge og beskytte dig mod solens stråler. Vi har lavet en guide til dig, der leder efter den rigtige parasol til altanen eller terrassen.

 

Parasollens mange egenskaber

Parasollen har primært to funktioner: nemlig at beskytte dig mod solens stråler og samtidig give dig et tilholdssted i skyggen.

Mange parasoller er fremstillet i et materiale, der fungerer UV-beskyttende. Det betyder, at solens skadelige stråler har svært ved at trænge igennem stoffet.

Parasoller bliver fremstillet i mange forskellige typer materialer, men en god tommelfingerregel er, at jo tykkere stoffet er, desto mere beskyttende er parasollen. Derudover er nogle materialer mere UV-afvisende end andre.

Parasollen kan også give dig skygge og læ i de varme sommermåneder. Mange nyder at søge tilflugt i skyggen efter nogle timer ude i solen, og her kan parasollen også hjælpe dig. Den vil give dig skygge og læ for vinden, så du kan opholde dig udendørs, selvom solen står højt på himlen.

Derudover er parasollen med til at skabe den helt rigtige stemning i haven, på terrassen eller altanen.

 

 

Find den parasol der passer til dig

Når du skal købe en parasol, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger den, der passer bedst til dine behov. Der er nogle forskellige parametre, du skal tage højde for, og så er der forskellige typer parasoller at vælge imellem. Noget, du bl.a. skal være opmærksom på, er størrelse, form og antallet af wires.

 

Størrelsen på din parasol

Størrelsen på din parasol afhænger af, hvor du skal bruge parasollen. Skal den kunne skygge en hel terrasse eller en lille altan?

Det er altså vigtigt at overveje, hvor stort et areal parasollen skal dække. Jo større areal og jo flere møbler du vil dække, jo større en parasol. Skal du derimod kun dække et lille område eller have en parasol med på stranden, kan du med fordel vælge en af de mindre modeller.

 

Parasollens design

Du kan finde parasoller i forskellige designs og former. Her på Bilka kan du bl.a. finde de velkendte ”runde” parasoller, og dem der er firkantede. Formen på din parasol bør i højere grad afhænge af, hvad du personligt foretrækker.

Har du et meget stort område, du vil dække, kan det være en fordel at købe flere firkantede parasoller og ”sætte dem sammen”. De firkantede modeller kan let stå ved siden af hinanden, og på den måde skaber du et endnu større overdækket område.

 

Antallet af wires

Wires er de arme, der holder selve materialet på plads. Wires er enormt vigtige for at få det mest optimale ud af din parasol og holde materialet på plads.

Jo flere wires din parasol har, jo mere modstandsdygtig vil den være overfor vind – hvilket kan have en stor betydning, alt efter hvor du placerer din parasol.

Udover antallet af wires, er det naturligvis også vigtigt at investere i holdbare wires, der er kvalitetstestede, så du ikke ender med at have en parasol flyvende rundt i haven.

 

Skal min parasol have tilt?

Når det kommer til placering af din parasol, kan det være en fordel at vælge en model med tilt. Skal parasollen stå tæt på en væg, eller vil du gerne kunne vinkle den efter solens bane, så kan du med fordel investere i tilt. Tilt-funktionen sørger for, at du kan vinkle din parasol, som du har lyst til.

En parasol med tilt giver dig mulighed for at få endnu mere skygge, da den kan vinkles efter solen og i den retning, som du ønsker. På den måde kan parasollen langt bedre blokere for solens stråler og give dig mere skygge.

 

 

Køb den rigtige parasolfod

Det er vigtigt at finde en parasolfod, der kan klare vægten af den nye parasol, så den står stabilt på altanen eller terrassen. Derfor skal parasolfoden være tung og stabil.

Der findes mange forskellig parasolfødder, og her er det igen vigtigt, at du kigger på den type parasol, du har købt. Din parasolfod bør, udover at kunne klare parasollens størrelse og vægt, være let at flytte rundt på og være let at betjene.

På den måde får du meget mere glæde ud af parasollen. Vælger du en parasolfod med hjul, er det vigtigt, at disse altid kan vippes eller låses, så de ikke påvirker stabiliteten.

Jo flere punkter du kan spænde din parasol fast på, jo mere stabil vil foden være. Det handler nemlig om at fiksere stangen så godt som muligt, samtidig med at fodens vægt skal være tilstrækkelig til at holde parasollen på plads.

 

Sådan vælger du parasol

I dag findes der mange typer parasoller, og den klassiske parasol er helt sikker uundværlig i sommermånederne, hvor solens stråler står højt på himlen. Hvis du har plads i haven, på altanen eller terrassen, er parasollen det perfekte sted at søge skygge.

Sådan finder du den rigtige parasol:

  • Hvad er dine behov, og hvor meget skygge du har brug for?
  • Hvor meget plads har du til din parasol?
  • Vælg et design, der passer til altanen eller terrassen.
  • Vær opmærksom på wires og funktioner.
  • Vælg en parasolfod, der kan bære og stabilisere din parasol
     

Hvis du følger disse råd, får du meget mere glæde ud af både din nye parasol samt din terrasse eller altan. Du kan se vores udvalg af parasoller og parasolfødder online på Bilka.dk

Guides til havemøbler

Hvilke havemøbler skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilke havemøbler du skal vælge? Vi hjælper dig til at finde frem til det materiale, der passer bedst til din terrasse eller altan samt dine behov.

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Er du i tvivl om, hvordan du vedligeholder og rengører dine havemøbler? I denne guide har vi samlet en oversigt over vedligeholdelse af en række forskellige materialer, så du hurtigt kan finde det, du leder efter.

Sådan vedligeholder du dine havemøbler i træ

Havemøbler i træ kræver særlig vedligeholdelse, hvis du drømmer om at beholde de smukke, naturlige materialer. I denne guide kan du læse om rengøring og vedligeholdelse af træ, så du får gavn og glæde af dine havemøbler i længere tid.

Vælg det rigtige overtræk til dine havemøbler

Beskyt dine havemøbler mod vind og vejr og forlæng deres levetid ved brug af havemøbelovertræk. Her kan du læse mere om de forskellige overtræk, hvilken størrelse du skal gå efter, og hvad forskellen er på basis og PREMIUM.