Hvilken seng skal jeg vælge?

Gode råd til valg af seng

Til trods for at vi alle har et individuelt søvnbehov, så tilbringer vi ca. en tredjedel af vores liv i en seng. For at vågne op og føle os friske og veludhvilet, er det derfor ikke uden betydning, hvilken seng man vælger til den dyrebare nattesøvn.

Vi håber, at vi kan hjælpe dig på vej, så du kan finde den bedste seng for dig. Læs med i guiden her, hvor vi kaster os ned i de bløde gemakker og giver gode råd til valg af seng. 

FAQ - Ofte stille spørgsmål om senge

 

Valg af seng: Overvejelser

Når du står overfor at skulle købe en ny seng, kan du gøre dig nogle overvejelser, for at spore dig ind på hvilken seng, der passer bedst til dine behov.

  • Hvor stor skal sengen være? Skal det være en enkeltseng til teenageren, trekvartsengen til den lille lejlighed, eller en dejlig stor dobbeltseng? Du kan blive endnu klogere på sengestørrelser i denne guide.
  • Hvor hård skal sengen være? Får jeg ondt i ryggen af en for blød seng? Lær mere om madras hårdhed i denne guide.
  • Hvilket prisleje må sengen befinde sig inden for?
  • Er vi to i sengen? Er en dobbeltseng passende, eller vil to forskellige boxmadrasser med en fælles topmadras sikre, at vi begge får en god søvn?

 

Spørgsmålene kan være mange, men grundige overvejelser i forhold til ens behov vil sikre, at du kommer hjem med den bedste seng for netop dig. 

 

Sengetyper

På Bilka.dk fører vi følgende typer af senge:

 

Vi vil nu guide dig gennem de tre forskellige sengetyper, så du kan blive klogere på, om du skal vælge en kontinentalseng, boxmadras eller elevationsseng.

 

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en flot seng, som er bygget op af flere lag. Nederst er en basisramme/boxmadras med eller uden fjedre, ovenpå den ligger en springmadras, der ofte er vendbar, samt en topmadras. En kontinentalseng giver ekstra meget komfort og god nattesøvn pga. dens opbygning.

Også visuelt får du en flot og indbydende seng pga. det lækre design. Til flere af vores kontinentalsenge følger der et hovedgærde med, eller der er mulighed for tilkøb af hovedgærde. Kontinentalsenge fås i bredden 140 og 180 cm.

  • Derfor skal du vælge en kontinentalseng: Du får eksta meget komfort og et lækkert design.

 

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras er en madras monteret på en træramme. Boxmadrassen kan lægges i en sengeramme eller bruges sammen med forskellige typer ben og meder. Alle vores senge med opbevaring består af en boxmadras samt en opbevaringskasse.

Boxmadrasserne fås i mange forskellige designs og kvaliteter. De flereste boxmadrasser her har en medium/fast fasthed. Vores HUMA Classic og HUMA Premium kan fås i ekstra længde - 210 cm.

Nogle par foretrækker to boxmadrasser ved siden af hinanden med en fælles topmadras fremfor en dobbeltseng, da man med hver sin boxmadras ikke forstyrrer sin partners søvn i lige så høj grad, når man vender og drejer sig om natten. 

  • Derfor skal du vælge en boxmadras: En simpel løsning med forskellige muligheder for valg af ben/meder og typisk lidt billigere end kontinentalsenge. 

 


Elevationssenge - god til ondt i ryggen eller vejrtrækningsproblemer

En elevationsseng kan som navnet antyder, hæves i en eller begge ender. Der er flere måder at variere sengens position på. Elevationssengen vil støtte din krop bedst muligt, hvis du har problemer med eksempelvis ondt i ryggen, uro i benene eller vejrtrækningsproblemer. Du skal blot justere hovedenden eller benenden alt efter dit behov. 

Elevationssengen består typisk af en elevationsbund med en springmadras samt topmadras, eller en madras med indbygget elevation.

  • Derfor skal du vælge en elevationsseng: Døjer du med ondt i ryggen eller vejrtrækningsproblemer mm., kan en elevationsseng være en god idé. 

 

Du kan kan læser endnu mere om elevationssenge i vores guide om elevationssenge.

 

Alle sengeguides

Mangler du stadig mere viden og inspiration for at kunne vælge den helt rigtige seng? På denne side har vi samlet alle vores guides om senge, så du kan blive endnu klogere på sengetyper, madras hårdheder og meget, meget mere. 

Guides om puder

En hovedpude er ikke bare en hovedpude! Rigtigt mange danskere har et arbejde der anstrenger deres skuldre og nakke. En god hovedpude kan hjælpe med atafbelaste og samtidig give den rigtige støtte.

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.