Søvn universet

Få bedre søvn med vores guides til god nattesøvn

Søvn er livsnødvendigt og vigtigt både for vores krop og sind. En god nattesøvn kan være med til at sikre produktivitet, velvære, glæde og en funktionel hverdag.

Men søvn er meget mere end 'en god seng'. De fleste ved, hvordan det er, hvis man får for lidt eller for dårlig søvn. Udover at give dårligt humør, så er en dårlig nattesøvn også med til at sænke vores immunforsvar, gøre os mere stressede og give os problemer med at huske og koncentrere os.

Derfor vil vi på Bilka.dk gerne hjælpe dig med at opnå bedre søvn og et godt søvnmønster. Vi har her på siden samlet en række guides, der hjælper dig med at få bedre søvn og få mest ud af mødet med Ole Lukøje.

Du kan bl.a. læse om A og B mennesker, hvilken seng du skal vælge og hvorfor det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn får nok søvn. Derudover kan du også læse om fuldmåne og søvn og det famøse gab, som angiveligt skulle smitte.

Guides om senge

Du sover næsten en tredjedel af dit liv. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at have den rigtige seng. Sengen er fundamentet for en god nats søvn og netop derfor kan du findes vores senge guides her.

Guides om topmadrasser

En topmadras er en optimering af din madras, som supplerer den og forbedrer din søvnkvalitet. Topmadrasser er praktiske og beskytter din rigtige madras for slid. Derudover yder topmadrassen også ekstra komfort.

Guides om dyner

Den rette dyne er afgørende for en god nattesøvn. Dynen skal holde mellem 5 og 10 år alt efter brug og slid. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige dyne og vedligeholder den korrekt.

Guides om puder

En hovedpude er ikke bare en hovedpude! Mange danskere har et arbejde, der anstrenger deres skuldre og nakke. En god hovedpude kan hjælpe med at aflaste og samtidig give den rigtige støtte.

Sveder du meget om natten? Find ud af hvorfor!

I denne guide vil vi komme ind på flere tiltag, du kan gøre eller regulere på, så du sveder mindre om natten og ikke vågner op badet i sved. På den måde kan du sove mere behageligt og føle dig mere ren, når du vågner.

Hvor meget søvn skal man have?

Er du i tvivl, om du sover for lidt? I denne guide har vi samlet søvnanbefalinger og information om søvn, så du kan blive klogere på, hvor meget du skal sove og hvilke søvnstadier, du går igennem om natten.

Hvornår skifter man til juniorseng?

Din lille baby er pludselig blevet stor, men stor nok til at rykke over i en juniorseng? Det er et godt spørgsmål. I denne guide bliver du klogere på, hvornår det er på tide at udskifte tremmesengen, og hvordan man kan gøre det på en god måde.