Brætspil

Brætspil har eksisteret i mange år, og er et fantastisk samlingspunkt, hvor man kan hygge sig og få en god social oplevelse. Til familiens hyggeaftener er det helt oplagt at spille brætspil, fordi man kan samle hele familien til en dyst - uanset alder.

Find de bedste spil fra 2021

Top 10 brætspil

Brætspil for hele familien

Brætspil er kommet for at blive og bliver ved med at være populære, men hvorfor? Måske fordi brætspil kan skabe en unik social oplevelse, der samler familie og venner, eller fordi vi mennesker kan lide at udfordre os selv og konkurrere med hinanden? Samtidig giver brætspil ofte en teknologifri zone, hvor spillet er centrum for gode familiestunder.

Brætspil i mange kategorier

Der udvikles hele tiden nye brætspil, og på Bilka.dk finder du mange spil i flere forskellige kategorier:

 • Vidensspil/quizspil
  Trivial Pursuit og Bezzerwizzer er eksempler på spil, hvor deltagerne skal dyste i paratviden.
 • Strategispil
  Hvis du leder efter brætspil til voksne er strategispil udfordrende tidsfordriv, der får gang i hjernegymnastikken.
 • Aktive brætspil
  Går ofte ud på at udføre en aktivitet på tid eller finde de rigtige ting, ligesom man skal i vendespil. Mange af de nye aktive brætspil bruger teknologi til at motivere til aktiv leg.
 • Læringsspil
   

Spil er sjov og læring på samme tid

Fælles for de fleste bræstpil er, at de går ud på at overvinde hinanden på point, hurtighed, økonomi eller noget andet, som man kan måle. Brætspil, hvor deltagerne er i hold, handler det også meget om holdånd og samarbejde. Traditionelt består et brætspil af brikker eller andre komponenter, der samles på en afgrænset placering, nemlig spillebrættet. Men i dag har brætspil udviklet sig til også at være tredimensionelle oplevelser, hvor det f.eks. kan handle om at finde en genstand ved hjælp af et apparat. Netop dette er målet i det populære spil 'Team Diamond Detectives'. Udover at lære de sociale færdigheder ved at spille er nogle spil deciderede læringsspil, der hjælper børn med at lære at tælle, bruge bogstaver og at tænke logisk eller taktisk og strategisk. Netop derfor er brætspil et godt værktøj til indlæring og undervisning, fordi læringen kombineres med underholdning.

For at du lettere kan finde det spil, som passer perfekt til de børn, der skal lege med det, har vi skrevet hvilken aldersgruppe de enkelte spil egner sig bedst til. Denne information finder du under specifikationer på hvert produkt.

Årets bedste og mest populære brætspil

Nogle af årets mest populære brætspil, som Bilka.dk kan anbefale er følgende:

 • HINT blev kåret til Årets Voksenspil i 2014, men hitter stadig og flere og flere får øjnene op for det skøre og festlige spil, hvor man bl.a. skal mime, tegne og nynne for at opnå point.
 • Bezzerwizzer er et klassisk quizspil, som stadig er meget populært, hvilket f.eks. skyldes at spillet hele tiden kan udvides med nye spørgsmål.
 • Speak Out er et nyt, men allerede populært spil og det med god grund. Det er nemlig et fjollet spil, hvor deltagerne skal sige forskellige skøre sætninger, mens de har et mundstykke på, der gør at de ikke kan lukke munden.

Klassiske brætspil, som vækker nostalgi

Der bliver hele tiden udviklet nye brætspil, som f.eks. gør brug af nye teknologier, men de gamle klassikere finder du også i vores sortiment på Bilka.dk. Spil som Ludo, Klodsmajor og Matador, som også findes i en juniorudgave, kan samle både store og små. De lidt ældre får vækket gamle minder om gode hyggestunder ved spillebrættet, mens de små lærer de klassiske spil at kende og på sigt kan give begejstringen for disse brætspil videre til andre.

Se også vores store udvalg af puslespil og kortspil

I vores sortiment af spil på Bilka.dk fokuserer vi på at have noget for enhver smag. Udover brætspil har vi derfor også et stort udvalg af puslespil og kortspil til både børn og voksne. Se vores udvalg af puslespil og kortspil.