Yatzy

Yatzy er et klassisk terningespil, hvor målet er at få flest point. Spillet har rødder tilbage til midten af 1900-tallet og har siden underholdt generationer af spillere. Det kræver både held og strategi at vinde et spil yatzy, og det kan spilles af folk i alle aldre. Find spillet på Bilka.dk.  

Yatzy regler

Yatzy er en klassiker, de fleste kender. Spillet indbyder til hygge blandt store og små, for alle kan nemlig være med i et spil Yatzy. Vi giver dig et overblik over Yatzy regler, så du er klar til det store slag om at vinde Yatzy spillet.

Sådan spiller du yatzy 

Yatzy spilles oftest med fem terninger, men kan også spilles med seks. Udover terninger består spillet også af et raflebæger og en yatzy-blok til at holde styr på point. Målet er at opnå den højeste score ved at kaste forskellige kombinationer af øjne på terningerne. I et klassisk spil yatzy er der 13 runder, og i hver runde kan spilleren slå med terningerne op til tre gange for at få den bedst mulige kombination.  

Kombinationerne er inddelt i to sektioner: en øvre og en nedre sektion. I den øvre sektion findes kombinationerne ettere, toere, treere, firere, femmere og seksere. Den nedre sektion består af særlige kombinationer som blandt andet tre ens, lille straight, stor straight, fuldt hus og yatzy. Hver kombination har sin egen score, og spilleren med flest point ved spillets afslutning vinder. Du kan læse meget mere om de forskellige kombinationer i vores udvidede guide til yatzy

Underholdning for hele familien 

Terningespillet er sjovt og underholdende for hele familien. Det er et spil, der kan spilles på forskellige niveauer, så derfor kan alle være med. Spillet er let at lære, men det kræver stadig strategi og taktik at vinde. Det er især et godt spil at introducere børn for, da det kan hjælpe med at udvikle deres matematiske færdigheder og samtidig give dem en sjov og underholdende oplevelse.  

På Bilka.dk finder du også yatzy-spil, der henvender sig specifikt til børn. Her kan de almindelige terninger være skiftet ud, så felterne i stedet er dyr eller farver. På den måde får spillet et børnevenligt twist, der kan gøre det endnu mere spændende for de yngste. 

Hvis familien skal på ferie og mangler et godt rejsespil, så er yatzy også et oplagt valg. Det kan nemlig let tages med som underholdning på for eksempel campingtur eller i sommerhus.