Partners: Lær reglerne

Hvordan spiller man Partners?

FAQ om Partners

Hvad er Partners for et spil? 

Partners er et populært brætspil for hele familien. Spillet handler om at være det par, der når først i mål med alle sine brikker. Det minder en del om Ludo og er en form for avanceret Ludo i par. I stedet for at spille med terninger, som man gør i Ludo, spiller man med kort.

 

Partners regler

 • Vælg en dealer og uddel brikker og kort: Spillet starter med, at der vælges en dealer, som udleverer 4 kort til hver spiller. Hver spiller får også 4 brikker. Nu er I klar til at gå i gang.
 • Runder: Partners spilles i ’runder’. En runde indledes med, at en spiller bytter ét kort med sin partner. Man må ikke kommunikere omkring kortudvekslingen. Alle spillere bytter kort samtidig og herefter starter spilleren til venstre for dealeren med at spille et af sine kort.
 • Hvad gør du, hvis du ikke kan du ikke bruge dine kort? Hvis en spiller ikke kan bruge nogle af sine kort, skal man lægge kortene på bordet foran sig og sidde runden over, indtil de andre spillere har brugt sine fire kort. Herefter kan man få nye kort sammen med de andre og være med igen.
 • Slå modstanderen hjem: Du kan slå modstanderens brikker hjem ved at lande på feltet, hvor de står. Dog kun, hvis der er én af modstanderens brikker - er der to, og du lander på feltet, ryger du selv hjem. Vær obs på ikke at slå din partners brikker hjem!
 • Hjælp din partner: Hvis den ene partner er hurtigere til at få sine brikker i hus end den anden partner, så hjælper man herefter sin medspiller med at få dennes brikker i mål og forhindre, at modstandernes brikker når i mål før partnerens.
 • Sådan vinder du Partners: Du har vundet Partners, når dig og din partner har fået alle jeres 8 brikker i mål - før jeres modstandere, naturligvis! 

 

Dét betyder kortene i Partners

 • Nummerede kort: Der er de helt almindelige nummerede kort bruges til at rykke én brik det antal felter, som kortet viser.
 • Kort med dobbelt funktion: Ved disse kort kan du selv vælge, om du vil bruge det til det ene træk eller det andet. 
 • Byttekort: Med dette kort kan du bytte to brikker på pladen - både dine, din partners eller dine modstanderes. Du kan dog ikke bytte rundt på fredede brikker, dvs. to ens brikker på samme felt, brikker i en målcirkel, eller brikker i startcirklen/startfeltet. 
 • Hjertekort: Flyt én brik fra startciklen til startfeltet. 
 • 7'er: Hvor de almindelige nummerede kort kan bruges af én brik, så kan 7'eren fordeles på flere brikker. Du SKAL bruge alle 7 træk og en brik på kun fllyttes én gang.
 • -4 kortet: Med dette kort kan du rykke en brik 4 felter bagud. Kan ikke bruges på brikker i målcirkler. 

 

1,2,3, sæt i gang! 

Nu er du klar til at spille Partners med venner og familie. Her på Bilka.dk finder du både Partners og en masse andre brætspil for store og små. Uanset hvad du er på udkig efter, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg og finde jeres næste familiespil. 

Partners spil