Sequence regler

Hvordan spiller man Sequence?

FAQ om Sequence

 

Hvad er Sequence? 

Sequence er klassisk spil, der mikser det bedste fra brætspil og kortspil i ét underholdende spil for hele familien. Det er både held og strategi der afgør, om du slutter spillet som vinder eller taber, men én ting er sikkert: Der er garanteret god underholdning for alle deltagere fra start til slut!

 

Sequence regler

 • 5 på stribe: Sequence handler om, at du skal bygge rækker af 5 jetoner/brikker på en stribe på spillepladen (eller ’sekvenser’ om man vil – deraf navnet).
 • Alene eller hold: Alt efter hvor mange deltagere I er, kan I spille i hold eller individuelt. Spillet ændrer sig en smule, når man spiller i hold. Her kommer der nemlig en ekstra ’udfordring’ – en slags valgfri regel, som I kan vælge at bruge i spillet: Du må som udgangspunkt ikke kommunikere med din partner/partnere om jeres træk, så det handler om at kunne læse og forstå hinanden. Det kan være yderst frustrerende – og samtidig super underholdende!
 • Antal kort pr spiller: Spillet starter med, at I får udleveret et antal kort hver, der er bestemt efter antal spillere: 

  2 spillere = 7 kort hver

  4 spillere = 6 kort hver

  6 spillere = 5 kort hver

  8 spillere = 4 kort hver

  10-12 spillere = 3 kort hver

  Herefter skal du bruge kortene til at placere brikkerne. Har du for eksempel en hjerter 5, kan du lægge en brik på hjerter 5 feltet og aflevere dit kort, hvorefter du må trække et nyt.
 • Særlige kort - Knægte: De vigtigste ’særlige’ kort er knægtene. Der er to forskellige slags: En knægt med 2 øjne, som er en joker. Med jokeren må du placere din brik overalt på pladen. En anden knægt med 1 øje. Denne er en skurk, som du kan bruge til at fjerne modstanderens brikker fra brættet.
 • Særlige kort - Døde kort: Herudover findes der det, som kaldes ’døde kort’. Et dødt kort er et kort, du har på hånden, som ikke er ledigt på spillepladen - der er to af ét kort på brættet, men de felter kan sagtens blive fyldt ud undervejs. Sig højt, at du spiller et dødt kort, læg det frem på bordet, træk et nyt kort og fortsæt på normal vis.
 • Sådan vinder du Sequence: Vinderen eller vinderne er det hold, der først får dannet 2 uafbrudte rækker af 5 brikker i samme farve. Rækken kan lægge lodret, vandret eller diagonalt. Man kan ikke ’ødelægge’ modstanderens færdige række, men hvis den ikke er færdig endnu, kan man forstyrre dem ved selv at lægge en brik, der hvor de er ved at lave en række.

 

Så er du klar til at spille Sequence

Nu har du styr på reglerne til Sequence, så du er klar til at spille med vennerne og familien. Giv spillet en chance - det er et kæmpe hit! Er du ikke helt hooked på Sequence, så er der heldigvis masser af andre familiespil og brætspil her på Bilka.dk. Vi har også lavet en masse guides med spilleregler til mange andre forskellige spil. Så uanset hvad du er i humør til, er der garanteret noget for dig. God spillelyst!