Meyer regler

Lær at spille det hyggelige Meyer spil

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til Meyer regler

 

Mangler du et sjovt spil til næste forfest eller hyggeaften i selskab med familien? Meyer er et nemt terningespil, der både kan bruges som hyggeligt familiespil eller som et underholdende feststarter-spil på en bar med dine venner.

På Bilka.dk kan du blive helt opdateret på Meyer regler med vores guide herunder, så du er klar til at slå dig løs i det sjove Meyer spil.   

Hvad er Meyer?  

Meyer er et terningespil, der spilles med to terninger og to raflebægere. Du placerer de to terninger ovenpå det ene raflebæger og sætter det andet raflebæger ovenpå, så terningerne er imellem dem.

Herudover kan hver spiller tildeles en terning, der svarer til spillerens liv. Spilleren starter på seks liv, og så tælles der ned herfra. 

Til et spil Meyer skal I mindst være to spillere, men der er til gengæld ingen øvre grænse for, hvor mange spillere I må være. Derfor egner terningespillet sig godt til større sammenkomster, da alle har mulighed for at være med.

Yatzy regler

Yatzy spillet er også en god måde at bruge tiden sammen på, hvis I f.eks. er på ferie eller i sommerhus. Det er nemlig et spil, hvor de fleste kan være med - unge som gamle. I denne guide giver dig et overblik over Yatzy reglerne, så I er klar til at lade terningerne rulle.

Kombinationer i Meyer 

I Meyer gælder det altid om at slå en højere kombination end den forrige. Du slår med terningerne mellem raflebægerne og løfter herefter det øverste raflebæger for at se, hvad du har slået - de andre spillere må ikke se dit slag. Du kan slå følgende kombinationer i Meyer: 

  • En etter og en toer: Dette slag er spillets bedste og kaldes Meyer. 

  • En etter og en treer: Spillets andetbedste slag - Lille Meyer. 

  • Par: Du kan slå par et, to, tre, fire, fem og seks, hvor par seks er den bedste kombination og nedefter.  

  • Talkombinationer: De lave slag i Meyer går fra en sekser og en femmer, der giver 65, og nedefter. Den højeste terning angiver tiere og laveste ettere, så en sekser og en toer, giver for eksempel 62, en femmer og en toer giver 52 og så videre. Det laveste slag er således en firer og en etter, der giver 41, hvis I spiller med, at 32 er omslag og/eller fællesskål.  

  • En toer og en treer: De fleste spiller med, at slaget 32 resulterer i et omslag og/eller en fællesskål. Spilleren, der slår dette, får derfor endnu en mulighed for at slå højere end den forrige spiller.

 

 

Sådan spiller du Meyer 

I spillet Meyer kan du enten vælge at sige, hvad du har slået eller bluffe og fortælle, at du har slået en højere kombination, før du sender raflebægeret videre til næste spiller. Den næste spiller har så to muligheder:

  1. Spilleren kan vælge at tro på dig, hvorefter vedkommende skal slå det samme eller en højere kombination.

  2. Spilleren kan vælge at løfte bægeret, hvis han eller hun ikke tror på dig.

Hvis det, du sagde, passede, taber den spiller, der løftede bægeret. Hvis du derimod bluffede, taber du runden.

Har du slået en lavere kombination end den, der kræves, og ikke ønsker at lyve, kan du i stedet vælge at rafle igen og sende terningerne videre uden at kigge på dem. Her skal du sige “dét eller derover” i håb om, at du har slået det samme eller højere end spilleren før dig.  

Mange spiller med reglen om, at du skal gå to ned i liv, hvis du enten bliver taget i at lyve om en Meyer, eller du løfter på en spiller, der meldte Meyer, hvor det passede. Det kan derfor hurtigt blive en dyr omgang at bluffe om en Meyer eller tabe på en.

Hver spiller starter med seks liv, og den, der først har mistet alle liv, taber spillet. For at gøre spillet ekstra udfordrende, kan I for eksempel vælge at spille om en præmie eller noget lignende.

 

Lær andre spil på Bilka.dk 

På Bilka.dk finder du mange forskellige spil, som du kan spille med både dine venner og din familie. Har du lyst til at prøve kræfter med andre terningespil, kan du for eksempel læse om Yatzy regler, mens vi også guider dig i regler til kortspillet 500 og brætspillet Backgammon.  

Lad Bilka.dk inspirere dig til din næste brætspilsaften, og gå på opdagelse i vores sortiment af underholdende, udfordrende og sjove spil til enhver lejlighed.