Buske til haven

Indret en flot og hyggelig have med havebuske. På Bilka.dk kan du opleve et spændende og varieret udvalg af buske til haven. Uanset om du leder efter en busk til pryd, afskærmning eller med spiselige elementer, har vi sikkert en variant for dig og din have.  

Find forskellige flotte buske til haven på Bilka.dk 

Havebukse kommer i alle mulige afskygninger, og på Bilka.dk finder du både prydbuske, såsom syren og buketspiræa, hårdføre hækplanter, heriblandt fjeldribs, og ikke mindst spiselige buske som eksempelvis surbær og Sargents æble, som enten du eller fuglene kan få glæde af. Hver type busk tjener sit særlige formål og kan være med til at gøre din have frodig og flot på unik vis. Du kan desuden få vores buske som hække, hvis du ønsker at bruge dem som afgrænsning af haven. 

 

Vælg en busk til haven, der passer til dine behov 

Der kan være stor forskel på de forskellige typer buske til haven. Derfor er det en god idé, at du gør dig en række overvejelser i forhold til dit valg: 

  • Hvornår skal din busk blomstre? — Nogle buske, såsom lavendler og hortensia, blomstrer om sommeren, mens eksempelvis rhododendron normalt blomstrer om foråret. 

  • Skal det være en stedsegrøn busk? — Stedsegrønne havebuske bevarer deres grønne farve året rundt. Det gælder blandt andet buksbom og taks. 

  • Hvordan er jordforholdene? — Det er vigtigt at vælge en busk til haven, der passer til jordforholdene. Nogle buske trives bedst i sur jord, hvorimod andre har det bedst i alkalisk jord. 

På Bilka.dk har du gode muligheder for at vælge en busk, der passer netop til dig og din have.  

 

Overvej hårdføre havebuske 

Er du i tvivl om, hvordan du får dine buske til at trives i haven? Det gode ved de fleste buske er, at de ikke kræver det helt store for at trives. Her er blandt andet fjeldribs og buketspiræa gode eksempler på havebuske, der er nøjsomme, hårdføre og vindstærke. De er også ret så nemme at have med at gøre i forhold til jordbund, vandbehov og beskæring. Du bør dog altid undersøge den enkelte type busks behov for at sikre de bedste vækstbetingelser.