Skab et uderum med en pergola

Med en pergola på terrassen eller i haven kan du nyde det danske vejr i læ og skygge. Du kan hertil style din pergola, så den passer til dit hjem og din personlige stil. Vælg farve, form og størrelse, og pynt med blomster eller gardiner - kun fantasien sætter grænser. 

Nyd hyggelig stemning og skønt vejr med en pergola 

Har du prøvet at sidde på terrassen og nyde det skønne vejr med en god bog, hvor du dog kort tid efter må gå ind igen, fordi solen skinner for meget? Eller hvor du sidder og pludseligt kan mærke små regndråber falde? Det danske vejr er omskifteligt - selv om sommeren - og det kan derfor være rart med en pergola, så du ikke behøver at gå ind, hvis for eksempel solens stråler bliver for varme.  

Du kan opstille din pergola enten på terrassen eller ude i haven, hvor du ønsker at skabe et hyggeligt rum, der med den fine afskærmning bliver tæt på ren oase. Du kan vælge farve og størrelse, så den passer i stil til din bolig og derved bliver en integreret del af din indretning - både ude og inde.  

Er det ikke en pergola du søger? Så har vi på Bilka.dk også pavilioner og parasoller, som du kan udforske.  

Gør din nye pergola til din egen 

Når du har fundet pergolaen, der passer ind hjemme hos dig, kan du begynde at overveje, hvordan du skal gøre den til din egen - den er nemlig ikke bare praktisk men også dekorativ. Du kan blandt andet overveje følgende:  

  • Vil du have blomster omkring din pergola? 
  • Skal pergolaen lukkes af med gardiner eller overdækning?  

 

Du kan plante blomster, der vokser op ad pergolaens stolper, eller du kan vælge en overdækning, der passer i farve til for eksempel dine havehynder eller andre farvenuancer i haven. Du kan endelig også vælge at binde udegardiner fast til din pergola og på den måde skabe et privat og aflukket rum. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. 

Ved at overveje ovenstående kan du få den helt rigtige pergola for lige netop dig og din terrasse eller have.