Skænk op for Barbaresco vin

Barbaresco, det lille område i den norditalienske Piemonte region, byder på en række store vine. På Bilka.dk har du god mulighed for at fylde dit glas med en lækker rødvin fra Barbaresco. Tag et kig nedenunder, og prøv en uovertruffen smagsoplevelse med Barbaresco vine.

Hvad kan du opleve med Barbaresco vin?

Barbaresco betegnes af mange som en slags lillebror til den mere velkendte Barolo vin. Vinen er blevet produceret i en af de fire Barbaresco kommuner i Piemonte i Italien. Begge vine benytter den samme Nebbiolo-drue. Nebbiolo er mørk drue, hvor du generelt får en kraftig rødvin. Med Barbaresco vin kan du prøve en rødvin, der:

  • Er lettere og mere elegant i smagen
  • Har en blødere og rundere smag
  • Har meget høje kvalitetsstandarder

Barbaresco vin er blandt de første italienske vine, som har fået DOC-status. Dette betyder, at du får en vin, der opfylder en række strenge kvalitets- og produktionskrav.  Senere har vinen taget det ekstra trin op og opnået den ypperligste DOCG-standard. Du kan derfor se frem til en udsøgt vin, der er blevet godkendt af et officielt vin-panel. 

Barbaresco skal være lagret mindst to år på fad. Her er den det ene år blevet lagret på egefad, mens det andet er på flaske. Vælger du en Riserva udgave, er vinen blevet lagret i mindst fire år, hvoraf et år er på flaske.

Prøv Barbaresco og andre italienske vine

På Bilka.dk kan du smage på et stort udvalg af italienske vine fra de anerkendte vinområder. Italien er kendt for sine mange legendariske vine, og du har derfor rig mulighed for at få en speciel smagsoplevelse. Toscana byder på mange velkendte vine i en høj kvalitet. Det er også en populær destination, hvis du overvejer en vinrejse til Italien.

Andre italienske vinregioner, som du bør kende, er Veneto og ikke mindst Sicilien. Veneto er måske bedst kendt for sin Prosecco mousserende vin, mens Sicilien byder på mange rige vinoplevelser. På Bilka.dk har du gode chancer for at finde netop den vin, som du skal bruge til maden eller som ren nydelse.