Dessertvin

En sød, men stærk dessertvin til desserten er næsten et must, hvis den søde dessert eller de lækre oste skal komme til deres ret. Vælg mellem de forskellige sydeuropæiske landes bud på en god dessert-vin i form af spansk sherry, portugisisk madeira og fransk muscat eller sauterne. Se udvalget herunder.

Vælg en kraftig dessertvin

Den søde muscat-vin eller den cremede sherry er det ideelle supplement til den lille søde eller ostede efterspise. En intens smag spiller godt sammen med dessertens tyngde og skaber den bedste finale på en god middag.

  • En perfekt afslutning på en middag
  • Smagen er tilpasset dessert og ost
  • Der er kraftig smag og høj procent

En god dessert-vin sætter prikken over i’et efter en god middag. Den søde smag passer til både de søde desserter og cremede oste, og den kraftige smag gør selv et lille glas nok.

Hvilken dessertvin skal du vælge?

Hver type dessert-vin har sin egen karakteristika, som måske kan guide dig til at vælge den type, der passer til din smag og dessert. Fire eksempler på dessertvine er sherry, muscat, sauterne og madeira.

  • Sherry er en sydspansk hedvin, der har bevaret druernes sødme og indeholder en alkoholprocent på knap 20 %. Ofte vil druesmagen være suppleret af smagen af rosiner, karamelliserede æbler og nødder.
  • Muscat-vin har sit navn fra muscatdruen, der findes i mange varianter. Det italienske navn muscato refererer til den samme drue og dessertvin. Vinen er sød og alkoholprocenten ligger typisk omkring 15 %.
  • Sauterne er en fransk, sød, hvid vin, der egner sig godt til desserter på grund af det høje sukkerindhold. Den er lidt mindre sød end nogle af de andre dessertvine og har typisk en alkoholprocent på omkring 15 %.
  • Madeira er Portugals bud på en sød vin til desserten. Med navn fra den portugisiske ø, er der en årelang historie og tradition omkring denne type dessertvin. Smagen er sød, og alkoholprocenten ca. 15-20 %.

Kast dig ud i jagten på den perfekte dessert-vin til dit middagsbord. Du finder alle de kendte vinlande og -områder samt mange gode priser her i onlineudvalget hos Bilka.dk – vi har Danmarks største vareudvalg.