Chianti Classico vin

På Bilka.dk kan du finde nøje udvalgte flasker med Chianti Classico. Den italienske vin fra Toscana byder dig på en smagfuld rødvin i prima kvalitet. Skal du forkæle dine smagssanser med en god vin, er Chianti Classico et oplagt sted at starte.

Derfor er Chianti Classico et godt valg

Er du på jagt efter en helt speciel italiensk vin fra Toscana, så er Chianti Classico et ideelt bud. Her kan du smage på en ret fornem rødvin, der leverer flotte smags- og duftnuancer. Spørger du de erfarne vinkendere til råds, vil de sige, at du generelt får det bedste Chianti vin fra Classico området. Du kan desuden kende Chianti Classico på etiketten med den sorte hane.

Når du åbner en flaske Chianti Classico, vil du oftest opdage en vin med særlige kendetegn som:

  • En tør og medium-fyldig rødvin
  • Indeholder mindst 80 % Sangiovese
  • Aroma af blomster, bær og nødder
  • Mellem-høj til højt syreniveau

Er du i tvivl om, hvad Sangiovese er? Denne blå drue har naturligvis sine egne særlige kendetegn. Du kan oftest få en aroma, der indeholder en række bær såsom jordbær og kirsebær. Du kan også opleve et strejf af blandt andet lakrids og røg. Sangiovese er meget udbredt i Italien, og den kan give dig nogle af de bedste italienske rødvine.

Vil du vide mere om Chianti Classico?

Du kan få mange kvalitetsvine fra Chianti regionen i Toscana. Her er distriktet opdelt i syv underområder, hvoraf Chianti Classico måske er den, som adskiller sig fra mængden. Herfra kan du nemlig generelt få de bedste vine i den højeste kvalitet. Chianti Classico kan, til forskel fra Chianti, med fordel blive lagret i længere tid og byder på andre aromaer. 

Vælger du en Riserva udgave, kan du gemme den derhjemme i op til ti år. Med Riserva får du også en mere fyldig rødvin med længere eftersmag, der bærer mere præg af fadlagringen. På Bilka.dk kan du opdage et stort udvalg af rødvine for enhver smag. Uanset om du leder efter en eksklusiv vin eller en hverdags-vin, kan du finde det online hos os.