Siciliansk vin er Italiens vilde vesten

Sicilien og vin går hånd i hånd. Du kan opdage et ocean af lækker siciliansk vin fra Italiens tredje største vinleverandør. Du har derfor mange muligheder for at finde en siciliansk vin, der passer til din smag. Se vores forførende udvalg af vin fra Sicilien herunder.

Derfor er Siciliansk vin en rig oplevelse

Fra det solrige syditalienske klima kan du få et bredt vinkort af siciliansk vin. Nogle vil måske betegne Sicilien som et “vinkontinent” frem for “vinregion”. Du kan nemlig opleve et stort og bredt spektrum af vine fra de forskellige regioner på Sicilien. Du har chancen for at smage på unikke vine, der bærer præg af hvert områdes karakteristika. Vi anbefaler vin fra Sicilien, hvis du er på udkig efter:

  • Mørk italiensk rødvin
  • Vin af Nero D’Avola druen
  • Sød italiensk hvidvin
  • Udsøgt vin for pengene

Siciliens vin er lavet på et stort udvalg af diverse druer, der både kan være lokale og internationale varianter. Hvis du er på jagt efter de bedste sicilianske vine, bør Nero D’Avola druen ikke gå din næse forbi. Denne drue kan give dig mørke rødvine med en rig robusthed, der stadig er blød med en frugtig smag. Siciliansk vin af Nero D’Avola kan du med fordel servere til din grillaften eller til en kraftig kødret.

Bliv inspireret af vin fra Sicilien

Er du mere til siciliansk hvidvin, er vin af den grønne drue Grillo værd at overveje. Her er det især et vigtigt element i produktionen af den berømte Marsala vin. Med Marsala kan du få en fin dessertvin eller hedvin, som du især kan bruge i maden med gode resultater. Sicilien bliver af flere betragtet som området, hvor du kan finde de bedste søde vine i Italien. 

Leder du efter økologisk vin? Siciliens tørre klima giver gode betingelser for at dyrke økologiske vindruer. Siciliansk vin er derfor en god idé at kigge i retning af, hvis du foretrækker, at din vin er økologisk. 

Find din favorit vin hos Bilka.dk - dit online vinmarked.