Soave vin

Hvad kan Soave vin levere? Hvis du er til hvidvin, der er tør, mild og med rige frugt noter, bør du overveje Soave. Her på siden kan du se vores udvalg af saftig Soave hvidvin fra Veneto i Italien. Gå på opdagelse herunder og vælg din favorit.

Hvad er specielt ved Soave vin?

Soave er et område i den italienske region Veneto, der er Italiens største område for vinproduktion. Hvad der særligt kendetegner Soave vin, er at du efterhånden kan få ret så velsmagende hvidvin lavet af blandt andet Garganega druen. Før har Soave vin ikke haft en særlig plads på vinentusiasternes vinhylder, men med en kvalitet der kun bliver bedre og bedre, har du gode muligheder med Soave. Vi anbefaler Soave vin, hvis du vil prøve:

  • Tør italiensk hvidvin
  • Mild og blid hvidvin
  • Saftig og frisk vin

Med Garganega, stjernedruen i Soave vin, kan du opleve en dejlig duft af æbler, blomster, citrus og mandler. Vinen er let med en frisk og bitter eftersmag. Helt præcist skal hvidvinen bestå af mindst 70 % Garganega, hvor druen kan blive kombineret med blandt andet Chardonnay, Pinot Bianco og Trebbiano di Soave. Resultatet er, at du kan få en af de mest berømte italienske hvidvine herfra. 

Få smagfulde tips til Soave

Du har fundet din vin, men du mangler måske inspiration til aftensmaden? Soave vin er en perfekt partner til fisk og skaldyr. For eksempel kan du overveje muslinger og traditionelle italienske favoritter som linguine, gnocchi og risotto.  Du bør desuden drikke din Soave ung. Du kan få flere gode råd til hvilken vin, du med fordel kan servere til dine yndlingsretter. Du kan se vores guide til at vælge den rigtige hvidvin her.

Er du på udkig efter flere italienske hvidvine? Vi kan blandt andet anbefale Frascati fra Lazio regionen, der er en af romernes foretrukne hvidvine. Kan du lidt det sødt, er hvidvin fra Sicilien også værd at prøve. På Bilka.dk kan du opdage flere gode tips og fakta. Se vores hjælpsomme guides til alt om vin, og lær din foretrukne vin bedre at kende.