Piemonte vin

På Bilka.dk kan du opleve et rigt udvalg af velsmagende Piemonte vin. Skal der lidt ekstra godt til ganen, så er Piemonte vine bestemt værd at prøve. Se vores forførende udvalg herunder, og tag en tår af udsøgt norditaliensk vin.

Piemonte vin er topvine fra Italien

Piemonte vin fra Norditalien er en af de mere sikre valg, hvis du er på jagt efter de bedste italienske vine. Regionen er især kendt for Barolo og Barbaresco vine, der af vinkendere henholdsvis bliver betegnet som “Kongernes” og “Dronningens vin”. Det vidner om hvilken smagsoplevelse, der måske ligger og venter på dig. På Bilka.dk kan du opdage udvalgte vine fra de mest anerkendte områder i Piemonte. Tag et kig på vores udvalg af:

Overvejer du Piemonte vine, kan vi især anbefale en vin af Nebbiolo druen, der leverer en rig rødvin. Det er denne drue, som er hovedingrediensen bag de bedste Barolo, Barbaresco og Langhe vine. Mere udbredt er dog Barbera druen. Her kan du opleve en mørk og medium fyldig rødvin med en mellem tørhedsgrad. Du får dermed en velbalanceret vin, som er nem at gå til. 

Bliv klogere på Piemonte vine

Skal du forkæle dig selv med Barolo vin, kan du glæde dig til en dyb oplevelse for sanserne med en fyldig og kompleks aroma. Barbera vine kan byde dig på et lavt indhold af tannin og et højere surhedsgrad. Dette gør denne Piemonte vin til en fremragende mad vin, som du kan nyde til dine italienske favoritter som pizza, lasagne og spaghetti bolognese.

Hvis Nebbiolo og Barbera henholdsvis tager guld og sølvmedaljen blandt Piemonte druer, så er Dolcetto en flot bronze. Her kan du få en lidt lettere rødvin, der giver en flot smag af frugt og en frisk aroma. Selvom Piemonte vin for mange er lig med rødvin i den højeste klasse, kan du også få hvidvin og sød mousserende vin. Du har måske også hørt om Asti? Find din foretrukne Piemonte vin på Bilka.dk, eller se vores udvalg af andre italienske vine.