Bordeaux vin

Er du på jagt efter de bedste franske vine? Så er Bordeaux vine det klare bud herpå. Du kan glæde dig til en rig oplevelse med de berømte vine. Dyk ned her på siden og find en delikat Bordeaux vin til en stærk pris.

Hvorfor er Bordeaux vine specielle?

Bordeaux er nok verdens mest berømte vinregion - og måske også den vigtigste. Det er herfra, at du kan opleve nogle af de allerbedste rødvine. Måske er det også derfor, at du er landet her på siden. Du kommer nok heller ikke til at gå skuffet herfra. På Bilka.dk kan du nemlig finde en god række af fremragende Bordeaux vine til en fornuftig pris. Med Bordeaux vin kan du blandt andet forvente: 

  • Vin i ypperlig kvalitet
  • En fyldig og rig rødvin
  • Et mix af Cabernet og Merlot

Langt størstedelen af det rødvin, som du får fra Bordeaux, består af en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Der er ingen grund til, at du associerer Bordeaux med dyre vine fra store vinslotte samt et generelt vin-snobberi. Regionen har oplevet en fremgang hos mindre vinbønder, så du kan få en flot vin til en pris, der er til at snakke med. 

Sådan får du mest ud af Bordeaux vin

For den komplette oplevelse med Bordeaux vin kan du med fordel skænke vinen op i de specielt egnede Bordeaux vinglas. I vores guide til Bordeaux glas kan du lære mere om de særlige kendetegn, og hvordan du bedst nyder vinen. Alt efter hvilken side af Gironde-flodmundingen vinen kommer fra, vil du tit opleve to særskilte aromaer, der går til hver sine kødretter. 

De to hovedområder af Bordeaux vine er opdelt i Vest- og østbredden af Gironde. Vin fra Vestbredden indeholder meget Cabernet Sauvignon. Det giver en smag, der passer godt til steaks og lammekød, der er rig på salt, krydderier og fedt. Bordeaux vine fra Østbredden er gode til mere magert kød med mindre fedt, såsom and og svinekød. Prøv en Bordeaux vin efter din smag på Bilka.dk, eller udforsk andre af vores franske vine.