Nero d'Avola

Nero d'Avola er en fyldig og kraftig vin, men stadig rund og blød med en frugtrig stil. Smagen læner sig op ad solbær, sveske og blåbær.

Smag på Sicilien med Nero d’Avola

Nero d’Avola er Siciliens stolte lokaldrue, der har sin oprindelse i området omkring byen Avola, som ligger i det sydøstlige Sicilien. Netop her var druen traditionelt set mest udbredt, men i dag kan den findes på hele den italienske ø, ligesom den også har fundet vej til andre lande. Nero d’Avola er en af Italiens oprindelige druesorter og er den vigtigste røde drue på Sicilien.

Selvom druen er hårdfør, er det nødvendigt for vinavlerne at selektere grundigt i deres høst for at opnå den højeste kvalitet på vinen. Druen trives allerbedst i et varmt klima, hvor den har en sen modning, hvilket gør Sicilien til den ideelle grobund for Nero d’Avola.

Til dig der elsker mørke og kraftfulde vine

Navnet på druen kan oversættes til ”Den Sorte fra Avola”, hvilket henviser til vinens meget mørke, næsten sorte, farve. Ligesom farven på vinen er smagen også mørk og fyldig med aromaer af frugt og masser af tanniner.

Vin fremstillet af Nero d’Avola-druen har intense duftnoter af mørke bær som eksempelvis kirsebær, brombær, solbær og blåbær. De bedste vine har en perfekt smagsbalance mellem syre, bær, blommer, svesker, chokolade og et strejf af lakrids. Vinen har derfor også en let krydret smag, og man kan tydeligt fornemme de mange timer, druen har hygget sig i solen, i den bløde og insisterende eftersmag, som varer længe på tungen.

En god vin lavet på Nero d’Avola er egnet til dekantering, og derudover passer vinen perfekt til kraftige kødretter eller et godt stykke grillet oksekød om sommeren. På denne side finder du et skønt udvalg af Nero d’Avola vin, som du enten kan købe på flaske eller som bag in box, så du når som helst kan skænke op for et dejligt glas vin – nemt og bekvemt. Find lige præcis din favorit i udvalget på Bilka.dk.