Veneto vin

Oplev Veneto vin her på Bilka.dk. Veneto byder på mange store vine fra Italien, hvor blandt andet favoritter som Amarone og Ripasso hører hjemme. Her på siden kan du dykke ned i vores udvalg af populære Veneto vine til forførende priser.

Derfor bør du vælge Veneto vin

Du kan opdage et rigt vinkort af diverse Veneto vine fra Norditalien. Her kan du sammen med Toscana og Piemonte opleve nogle af de bedste vine fra Italien. Du kan for eksempel prøve den anerkendte Soave hvidvin, der leverer en tør variant, som mange italienere har kastet sig over. Har du præferencer for blandt andet Ripasso og Amarone, er Valpolicella et uundgåeligt valg. Vi anbefaler Veneto vin, hvis du er på udkig efter:

  • Frugtrig rødvin
  • Tør eller sød rødvin
  • Tør italiensk hvidvin
  • Ripasso og Amarone

Valpolicella vin giver dig tørre rødvine, som du bedst kan drikke ung. Vin fra Bardolino giver dig en klart lysere vin, der ikke er ligeså hidsig, når det kommer til alkoholstyrke. Bardolino kan derfor være et godt alternativ til dig, hvis du leder efter en lettere og frisk rødvin, der ikke kræver en masse af dine smagsløg. Veneto vin gemmer på mange gode varianter, som du bestemt bør overveje. 

Sådan kan du servere Veneto vine til maden

Leder du efter inspiration til hvilken Veneto vin, der passer til hvilken ret? Vælger du Amarone vin, kan det godt være en besværlig affære, hvis du ikke drikker den sammen med mad. Vi kan for eksempel anbefale Amarone vin til de kødretter, såsom de tunge simreretter, der virkelige kan få lov at stå og hygge sig i gryden. Desuden kan du servere Amarone til vildtkød eller dit ostebord, der består af lidt kraftigere varianter.

Er du mere til hvidvin fra Soave, kan du med fordel servere din tørre hvidvin til både simple og mere komplekse retter som kylling, grillede skaldyr samt pastaretter med fisk og skaldyr. Soave DOC, en lettere og frugtig variant, kan du også nyde som aperitif. Du kan læse mere om blandt andet vin og mad i Bilka.dk’s store vinguide.