Bardolino vin

Fra Veneto regionen ved Gardasøen i Italien, kan du smage på en skøn Bardolino vin. Bliv forført af den specielle italienske vin, og nyd et dejligt glas med vin. Udforsk siden, og find din foretrukne Bardolino vin online på Bilka.dk.

Prøv en enestående blanding med Bardolino vin

Med Bardolino vin får du en unik vin, der er baseret på en blanding af delikate druer, som skaber en flot rødvin med en rubinrød farve. Navnet Bardolino stammer fra den idylliske by af samme navn nær Verona. Her ligger den ved Gardasøens kyst. De lokale vinbønder anvender tre forskellige druer til at skabe den unikke smag, hvilket er Corvina, Rondinella og Molinara. 

Når du åbner op for en Bardolino vin, vil du opdage en vin, der som hovedregel leverer en:

  • Rig smag af druer med praj af kirsebær
  • Tør og velduftende aroma
  • Lille smule bitterhed i sin eftersmag

Du vil ofte støde på Bardolino vine, som har DOC-status. Det vil sige, at du får en speciel vin, der lever op strenge krav om kvalitet og produktion. Dette kan indeholde en række restriktioner for blandt andet alkoholprocent, lagring, alder, varianter af druer og høstudbytte. Du ved med andre ord, hvad du kan regne med, når du skænker op for vin med DOC-status.

Smag på flere Bardolino vine 

Selvom du oftest finder Bardolino som en DOC rødvin, kan du også finde andre varianter. Superiore, der har den højeste DOCG-status, indeholder mindst én procent mere alkohol og skal være lagret i mindst ét år. Desuden kan du også finde en rosé variant ved navn Bardolino Chiaretto samt Novello rødvine, der er klassificeret som unge typer.

Italien byder på mange andre interessante vine. Du kan også prøve flere gode vine fra Veneto regionen. Her kan du desuden smage på vin fra Soave og Valpolicella, såsom Ripasso og Amarone vin. Veneto er også kendte for deres lækre Prosecco mousserende vin, som flere betegner som Italiens svar på Champagne. Det er bare med at dykke ned i vores kæmpe udvalg af italienske vine, eller hvad du ellers er på udkig efter.