Valpolicella vin

Her på siden kan du finde en lækker rødvin fra Valpolicella i Italien. Find populære vintyper som blandt andet Ripasso og Amarone, der er et populært valg blandt flere danskere. Udforsk vores udvalg herunder, og gør et godt køb på Valpolicella vin hos Bilka.dk.

Valpolicella gemmer på danske favoritter

Valpolicella i Veneto i Italien, er et område, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med, når det kommer til italiensk vin. Mens Soave har dedikeret dem selv til hvidvin, har Valpolicella kastet sig over rødvin. En almindelig vin herfra byder dig på en let drikkelig rødvin. Valpolicella vin er desuden et godt valg, hvis din sult byder på lyst kød, kalvekød og pasta. Vi anbefaler Valpolicella, hvis du har lyst til:

  • Mørk eller lys rødvin
  • Sød eller tør vin
  • Populær Ripasso rødvin
  • Intens Amarone vin
  • Recioto dessertvin

Rødvinen i Valpolicella bliver lavet på druer som Corvina, Rondinella og flere lokale druer. Alt efter om du vælger en sød eller tør rødvin, kan Corvina leverer noter af enten chokolade, blommer og svesker eller kirsebær og mandler. En almen Valpolicella vin er ret ung, og er desuden kun blevet lagret i et par uger, før du kan få en færdig flaske vin.

Bliv klogere på Valpolicella vintyper

Du kan opleve fire overordnede rødvinsvarianter i Valpolicella: Valpolicella, Ripasso, Amarone og Recioto. Hedder din vin bare Valpolicella, kan du skænke op for en fin hverdagsvin, mens Valpolicella Superiore er lidt finere i kvaliteten og har fyldigere smag. Ripasso, som du sikkert allerede har stiftet rigt bekendtskab med, minder på flere måder om Amarone. I populært munde bliver Ripasso også kaldt for “mini” Amarone. 

Ripasso giver dig en kraftig vin med et lille sødt hint. Du får dog ikke ligeså en intens vin som Amarone. En klassisk Amarone byder på en tør og meget kraftig rødvin med en bitter eftersmag. Den sidste variant Recioto giver dig en mere sød Amarone vin, som du blandt andet kan nyde som dessertvin

Du kan finde mere inspiration til en italiensk aften på Bilka.dk - Vi har et stort udvalg af italienske vine