Chianti vin

Nogle af de bedste italienske vine kommer fra Toscana. Chianti er den klare stjerne herfra. På Bilka.dk kan du finde en god flaske med Chianti og skænke op for en udsøgt vin i ypperligste kvalitet. Dyk ned i vores udvalg af den toscanske stjernevin herunder.

Derfor kan Chianti være noget for dig

Chianti er indbegrebet af en rigtig italiensk vin. Du kan måske forestille dig den store runde flaske, der er omsluttet af en stråkurv. Det er sådan, at vinen historisk set bliver opfattet. Nu til dags er flasken oftest mere normal. Det er også dem, som du generelt kan finde hos os. Hvad kan du forvente, når du vælger en Chianti vin? Den udsøgte vin fra Toscana kan være et godt valg, hvis du er på udkig efter:

  • En lidt bitter smag
  • Unge og tørre vine
  • Praj af frugt, bær og tobak
  • En rødvin i topkvalitet

Chianti vinen er som hovedregel lavet på 100 % Sangiovese, men kan også indeholde en anelse Merlot, Colorion eller Cabernet. Den blå Sangiovese-drue er en udbredt variant i Italien. Med denne drue kan du både finde nogle af de bedste vine samt de mere ordinære vine. Chianti sørger for, at du får en vin, som traditionelt set bliver drukket ung, men som du kan også kan gemme i længere tid. 

Chianti er vin i den højeste kvalitet 

Chianti har den mest eksklusive DOCG-status, som kun de bedste italienske vine får tildelt. DOCG-status betyder, at vinen er godkendt af en officiel smagskomité, og at du får en kvalitetsgaranti. Chianti er blandt de første italienske vine til at opnå denne status sammen med blandt andet Barolo og Brunello.

Hvis du skal bruge en god madvin, er Chianti et naturligt valg. Du kan nyde den frugtige rødvin til en lang række af dine foretrukne retter. For eksempel er det en fremragende partner til italienske favoritter som bolognese og pizza. Du kan desuden drikke den til mere traditionelt dansk mad med fjerkræ, svinekød og oksekød. Chianti er med andre ord et fremragende valg. Find din Chianti vin på Bilka.dk.