Barolo vin

Barolo vine er en af de mere populære italienske vinvarianter. Tager du en tår af denne vin, vil du opdage en udsøgt og kompleks rødvin, der leverer et højt niveau. Tag et kig her på siden, og smag på hvad der af mange bliver omtalt som “Konge-vinen”.

Hvad kan Barolo vine levere?

Barolo vinen får du fra Piemonte regionen i det nordvestlige Italien. Denne berømte vin har en rig og varieret aroma, som bestemt er værd at prøve. Dette er især på grund af vinens rige udvikling fra ung til gammel. Nogle af de særlige kendetegn, som du kan regne med at få ved Barolo vin, er: 

  • En kompleks aroma med varierende noter
  • En karakter, der ændrer sig over tid
  • Et højt syreniveau (tannin og frugtsyre)

 

Meget af det Barolo vin, som du skænker op i dit glas, har DOCG-status. Det er den højeste opnåelige klassifikation af italienske vine. Nærmere betegnet betyder det, at du blandt andet får en vin, der er godkendt af en officiel smagskomité. Du kan derfor regne med at tage en tår af vin i pragtfuld kvalitet. 

Barolo er ikke den eneste velkendte vin fra Piemonte. Du kan også overveje Barbaresco, der deler mange ligheder med Barolo vin. Det er især fordi, den er lavet på Nebbiolo-druer. De to vine har et tæt forhold, og Barbaresco bliver også omtalt som “Dronningens vin” i sammenligning med Barolo vine, der som nævnt er “Kongernes vin”.

 

Sådan kan du bedst nyde Barolo vin

Du vil opleve, at Barolo vine kan være lidt svære at nyde uden tilbehør. Det høje niveau af tannin og frugtsyre giver generelt en meget tør vin, som kan være kras at drikke alene. Derfor bør du servere Barolo vin til kraftig mad for at kunne skabe et nydeligt sammenspil med dine retter.

Denne vin kan du med fordel servere sammen med intense oste og kraftige gryderetter. Du kan også drikke Barolo til mørkt kød og vildt, der har fået en god omgang med krydderier eller marinade. På Bilka.dk kan du finde mange flere vine til maden eller til den hyggelige aftenstund.