Kølige vine til sommeren

Find den perfekte sommervin til dine gæster

Den danske sommer er helt fantastisk! De mange lyse aftener på stranden og den glade sommerstemning, der spreder sig i byen, er helt fantastisk - og den bliver kun endnu bedre, når du byder dine venner på en lækker, kølig vin!

 

Drik vin som sydpå

De fleste tænker ikke over det. Det kommer helt af sig selv, så snart solen og varmen vender tilbage til Danmark. Straks springer vi over i supermarkedets afdeling for hvidvine og rosé, der er forfriskende i den varme sol.

Rødvinen glemmer vi alt om. Den får lov at ligge på hylden og samle støv til kulden og det grå vejr vender tilbage. Men hvorfor egentlig holde sig fra rødvin i varmen? Rejser man lidt længere sydpå, opgiver man ikke rødvin, bare fordi solen skinner.

Med alle de solskinstimer ville det også blive en rum tid. I de sydlige og varme vinregioner har man indset, at rødvin gør sig absolut lige så godt i sommervarmen som andre vine. Det kræver bare en lettere og køligere vin.

 

 

Perfekte sommervine - både rødvine og hvidvine

Har du først overgivet dig til tanken om, at rødvine ikke kun kan nydes i vinterhalvåret, skal du selvfølgelig også vide, hvad du skal gå efter. Billedet ovenfor viser eksempler på vine, der har det godt afkølede.

Først en rosé fra Portugal som godt må være rigtig kold. Derefter en frisk, italiensk hvidvin og en rød dessertvin, også fra Italien, som har det rigtig godt ved en temperatur på 8-10°C.

Endelig to rødvine, som både kan serveres kølige (10-12°C) og lidt lunere (14-15°C), alt efter vejret og den mad, de skal nydes sammen med. Vinene nederst på siden kan alle serveres fra 14°C til 16-18°C.

Opbevar vinen i køleskab, og tag den ud, så vinen når den ønskede temperatur fra de ca. 5°C, der er i køleskabet. Regn med, at vinen stiger omkring 2°C på 10 minutter, når den står ved stuetemperatur.

Vin

På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af vin. Du kan finde alt fra kraftige, lækre rødvine, til lette hvidvine og kølige bobler. Så uanset hvad du skal bruge vin til, så kan du finde det lige her på siden. Klik dig igennem vores sortiment og find vinen til den næste anledning.

Bilkas store vinguide

Bilkas vinguide er din vej til bedre vinoplevelser! Vin kan være et uoverskueligt emne, så derfor har vi her på siden samlet en række forskellige vinguides, der gør dig klogere på vinens vidunderlige verden.