Langhe vin

Overvejer du italiensk vin fra Piemonte regionen? Så kan Langhe vin være en god mulighed. Fra idylliske norditalienske omgivelser kan du både få en lækker rød-, hvid-, rosé- eller mousserende vin. Lad dine smagsløg styre showet og udforsk vores udvalg af lækker Langhe vin herunder.

Derfor bør du prøve Langhe

Tænker du på gode vine fra Piemonte, vil du oftest støde på tunge skyts som Barolo og Barbaresco vin. Piemonte regionen byder dog på en tredje og mindre stjerne - nemlig Langhe. Helt præcist vil du tit møde en såkaldt Langhe DOC, der er en italiensk klassifikation, som garanterer oprindelse fra området. Hvad kan du forvente ved Langhe DOC? Du kan med fordel vælge denne vin, hvis du for eksempel har lyst til:

  • Italiensk rødvin til rødt og fed kød

  • Bitter rødvin - Højt indhold af tannin

  • Tør og fyldig italiensk hvidvin

Producenterne af Langhe DOC er ikke ræd for at eksperimentere med vinene, og du kan derfor finde en række spændende vine herfra. Spillereglerne er ikke helt så stramme i Langhe, og der kan blive benyttet lidt forskellige druer. Som rødvin bliver Langhe DOC primært lavet på Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Freisa. Til hvidvin vil du tit opleve Arneis, Favorita og ikke mindst Chardonnay som de foretrukne druer.

Bliv klogere på din Langhe vin

Er du på jagt efter en særlig god Langhe rødvin, kan Nebbiolo bestemt være en overvejelse værd. Det er denne drue som, i mange vinkenderes øjne, har givet området sin fortjente plads i spotlightet. Det er også hjernen bag Barolo og Barbaresco. Du bør dog være opmærksom på, at Nebbiolo kan være en lidt besværlig drue, og det handler om at finde en god producent. 

Synes du, at vinens verden virker som en uoverskuelig jungle, eller vil du dyrke din entusiasme for vin? På Bilka.dk kan du blive klogere på vinverdenen og finde masser af smagfuld inspiration til dine smagsløg. Gå på opdagelse i vores store online udvalg i dag.