Hedvin

Hedvin egner sig perfekt som aperitif eller som dessertvin. Hvad end du er på udkig efter, så har vi helt sikkert også noget for dig og dine behov. Du kan her på siden orientere dig om vores fine sortiment af forskellige hedvine til attraktive priser.

Sådan vælger du en god portvin

En god portvin kan være en perfekt afslutning på et måltid eller en aften med vennerne. Det kan dog være svært at vælge en god flaske, for der findes mange forskellige udgaver af portvin. Læs med i vores guide og bliv klogere på, hvordan du vælger!

Hvad er der specielt ved hedvin?

Er du bekendt med hedvine? Måske har du hørt om Sherry, Vermouth eller Portvin? De er nemlig alle hedvine, og er noget, som du også kan finde her hos os. Generelt kan du vælge mellem tre typer af hedvine, der er lavet på lidt forskellige måder for at få en speciel smag:

  • Hedvin, der er tilsat stærk alkohol såsom brandy eller druesprit under gæringen. Dette holder på sukkeret for at skabe en sød hedvin. Dette er eksempelvis kendte typer som Madeira og Portvin.

  • Hedvin, der får lov at blive gæret helt ud, så alt sukkeret forsvinder. Dette skaber en tørre vin som blandt andet Sherry. 

  • Den tredje metode er at tilsætte stærk alkohol til friskpresset frugtsaft. Denne metode, som er mest kendt fra franske områder, skaber en sød vin.

Hvis du vælger en hedvin, skal du være opmærksom på en forhøjet alkoholprocent. Normalvis ligger den mellem 14 og 20 %. Hedvine har lang holdbarhed, og du kan derfor sagtens gemme den i lang tid. Dette vil kun gøre smagen endnu bedre. Hvilken hedvin er du mest til?

Få endnu mere ud af dine hedvine

Mangler du inspiration til, hvordan du kan få mest ud af hedvine? Som nævnt kan du ofte drikke hedvine som en dessertvin eller en aperitif. Aperitif betyder, at du kan nyde det før dit egentlige måltid. Her kan du eventuelt have kiks eller oliven stående fremme som en ekstra lille appetitvækker.

Er du en ivrig entusiast, eller vil du bare gerne blive lidt klogere på vinens verden? Så gå på opdagelse i vores store vin univers her på Bilka.dk og bliv klogere på alt indenfor vinverdenen med vores store udvalg af vin guides og stærke udvalg af gode vine, herunder blandt andet søde og tørre hedvine.