Toscana vin

Er du vild med italiensk vin, er Toscana vine bestemt en oplevelse værd. På Bilka.dk kan du opdage Toscana vin fra anerkendte områder som Chianti og Bolgheri. Lad dine smagsløg blive forført og gå på opdagelse i vores delikate udvalg af vin fra Toscana.

Toscana vine - Nogle af Italiens bedste vine

Toscana i Italien gemmer på sceniske landskaber, der efterlader et stort indtryk. Det samme kan vi generelt også sige om vinene herfra. Toscana vine er oftest synonym med Sangiovese. Her er vindruen det hemmelige element bag de bedste Brunello di Montalcino og Chianti vine, hvor Toscanas klima lader druens kompetencer blomstre. Du kan derfor finde mange Toscana vine i særklasse af blandt andet Sangiovese. 

På Bilka.dk kan du blandt andet smage på Toscana vin fra særlige områder som:

Bolgheri er ikke en ligeså omtalt vin fra Toscana som Chianti. Du kan dog opdage skønne Bordeaux inspireret rødvine. Chianti Classico er et specifikt område i Chianti, hvor du generelt kan forvente de bedste rødvine. Modsat almen Chianti, kan du lagre din Chianti Classico i længere tid. Er du specielt glad for Sangiovese i din Toscana vin, kan du med fordel overveje Chianti Classico, hvor minimumsindholdet er højere. 

Lær mere om Toscana vin og “Super Tuscans”

Skal du have en rigtig kultvin fra Toscana, bør du kigge i retning af de såkaldte supertoscanere. Her er det ikke den traditionelle Sangiovese drue, som vinene er lavet på. I stedet kan du forvente en kvalitetsvin, der er lavet efter Bordeaux vinenes forbillede. Det vil sige, at du får en rødvins-blanding, der består af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Du kan oftest genkende Super Tuscans på den særlige høje pris. 

Toscana vine byder på mere end bare rødvin. Du kan også opdage hvidvin og rosévin, der kan gå godt til sommervarmen. Her kan du blandt finde en god vin fra Toscana, der er lavet på den lokale variant Trebbiano Toscano. Denne drue leverer en neutral smag, men højt indhold af syre. Dyk ned i vores udvalg af Toscana vin og find din favorit.