Bolgheri vin

Bolgheri vin fra Toscana i Italien gemmer på en rig smagsoplevelse. Inspireret af franske druer kan du opleve udsøgte rødvine, der har opnået stor prestige blandt vindrikkere. Lad dig forføre af vores udvalg, og find en rigtig “SuperToscaner” lige her på Bilka.dk.

Bolgheri - En skjult perle fra Toscana

Når vi siger toscansk vin, vil du måske lede din tanker hen på Chianti og Brunello. Dog gemmer den sceniske Toscana region på en tredje superstjerne, når det kommer til eksklusive vine. Byd velkommen til Bolgheri vin, der bliver betegnet som en “Super Tuscan” vin, som er en uofficiel kategorisering af de bedste vine fra Toscana. Vi har listet nogle af de kendetegn, som du måske bider mærke i:

  • Fransk inspireret blanding
  • Rig effekt af terroir
  • Eksklusiv vin med rig karakter

Er du i tvivl om hvad “terroir” står for? Det er et ord, som du nemt kan komme til at støde på i vinverdenen. Det er en betegnelse for vinens evne til at have en særlig aroma, der bærer præg af de lokale forhold. Det kan have stor betydning for vinens kendetegn. Bolgheri leverer en god kvalitet af terroir, der giver dig en hel unik vin.

Lær mere om Bolgheri vin

Grunden til at Bolgheri ikke deler det samme rampelys som for eksempel Chianti, skyldes blandt andet områdes relativt unge historie som vinproducenter. Havde du tidligere spurgt erfarne vindrikkere, hvad Bolgheri vin var, ville de nok svare, at det bare var ordinære hvid- og rosévine. Denne gamle opfattelse har Bolgheri for længst kastet af sig. Nu vil flere sige, at det er en af de mest prestigefyldte vine fra Toscana.

Bolgheri har især opnået høj status på grund af sin rødvin. Ligesom flere andre “Super Tuscans” får du en vin, der er baseret på en fransk Bordeaux blanding. Bolgheri området giver særligt gode betingelser for den oftest anvendte drue-trio, som består af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Hvis du vælger en Bolgheri vin, kan du derfor se frem til en sanselig oplevelse. Forkæl din gane med mere italiensk vin på Bilka.dk.