Barbera

Barbera stammer oprindeligt fra Piemonte i Italien. Den kommer i mange udgaver, og vinene spænder fra at være frugtagtig, lys og enkel til at være mere kraftig og egetræsagtig.

En drue der passer særdeles godt sammen med mad

Efter at Barbera lagde navn til en af de største vinskandaler i historien, med mere end 30 mennesker døde efter at have drukket methanol-forstærket Barbera. Har Barbera nu lagt fortiden bag sig, og er i dag den tredje mest plantede drue i Italien.

Barbera har spredt sige over Atlanten og til Californien, hvor klimaet er varmt nok til at producere nogle velafbalancerede vine uden at være flad. Alligevel er Piemonte den region der får det fulde potentiale ud af Barbera. To af de mest populære vine er Poderi Rosso Giovanni Barbera d'Asti og Stella Fino Barbera.

Med et lavt indhold af garvesyre og en høj surhedsgrad, er Barbera vine er meget madvenlige og gør sig godt sammen med lette tomatretter som pizza og pasta. Barbera har en mærkbar frugt profil med aromaer af røde og sorte frugter, især brombær og jordbær fremtonet i smagen.

Oprindelse Piemonte, Italien.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino