Guide til autostol med isofix

Hør vores produktchef fortælle om fordelene ved Isofix til bilen og læs mere i guiden herunder

Hvad er Isofix?

Isofix er et fastspændingssystem til autostolen, som sikrer nem og sikker montering. De fleste nye biler har allerede Isofixbeslag på bagsædet, så en autostol med Isofix nemt kan klikkes på. En autostol med Isofix kan kun fastmonteres i biler med indbygget Isofixbeslag. Hvis din bil ikke har Isofix, skal du IKKE købe en stol med Isofix, da autostolen i så fald vil stå mere ustabilt på sædet.

Beslaget består af to små metalbøjler, som sidder skjult mellem ryglænet og bagsædet. Isofix autostole findes både som fremadvendte og bagudvendte. Autostolen klikkes fast på beslaget uden brug af bilens 3-punktssele. De fleste fremadvendte autostole med Isofix skal også fastgøres med en ”top-strop”, der går fra autostolens ryg ned bagom ryglænet og spændes fast bag ryglænet i bilens gulv.
 

Isofix og sikkerhed

En af de største farer i forbindelse med autostolen er forkert montering. Hvis autostolen er monteret forkert, skal der ikke en særlig hård opbremsning til, før barnet bliver slynget frem. Isofixsystemet er konstrueret for at gøre denne montering mindre kompliceret og derved mere sikker. Med Isofixsystemet er autostolen sikret mere stabilt på sædet end ved brug af almindelig 3-punktssele.