Oeko-Tex certificeret sengetøj og vaskeanvisning

Find sengetøj med Oeko-Tex mærkning og lær hvordan du vasker sengetøjet bedst

Hvad er Oeko-Tex?

Størstedelen af vores udvalg af sengetøj er Oeko-Tex certificeret, hvilket er din garanti for, at sengetøjet er kontrolleret for sundhedsskadelige kemikalier for os mennesker. For at opnå denne certificering, stilles der blandt andet krav til tekstiler, lynlåse, knapper og sytråd, som skal være i overenstemmelse med krav, der er mere omfattende end dem vi finder i dansk lovgivning og i EU generelt. Dertil kommer de særligt strenge krav, der er til produkter, som bruges af børn op til tre år. Du kan se efter Oeko-tex godkendelsen under produktinformationen, hvor certificeringen vil fremgå.


Følgende sengetøj er Oeko-Tex godkendt:

- Vores sengetøj
- Vores fintvævet sengetøj
- Dreamhouse sengetøj
- Night Time sengetøj
- MAISON sengetøj
- Marie Sohl sengetøj
- Essenza sengetøj
- Dansk design af Pia Pehrson sengetøj
- Alt baby og junior sengetøj

Alt sengetøj i Bilka gennemgår tests, hvilket bl.a. indebærer prøvevask og kontrol af print samt farveægthed - alt sammen for at sikre, at du får en god oplevelse med vores varer. Vi synes nemlig at det er vigtigt, at dit sengetøj er både slidstærkt og i et flot design.


Vaskeråd til sengetøj

- Vask altid dit sengetøj med vrangen ud, så holder farverne bedre.

- Sørg for at vaske dit sengetøj på den angivne temperatur, særligt første gang, da det binder farverne i sengetøjet. Størstedelen af vores sengetøj kan vaskes ved 60 grader.

Sengetøj