Hvilket lagen skal jeg vælge?

Bliv klogere på de forskellige typer af lagen til sengen i guiden her.

Vi tilbringer en stor del af vores liv i en seng, og derfor skal vi selvfølgelig ligge behageligt, så vi kan sikre den gode nattesøvn. En god seng er i dette henseende selvfølgelig en uundværlig del af at kunne sove godt, men også noget så simpelt som lagnet kan påvirke din søvnkomfort. Findes der noget mere irriterende end et lagen, der ligger i folder inde på midten af sengen, eller som hele tiden springer op fra hjørnerne, så du vikles ind i det om natten? Med det rigtige lagen, der passer til din seng, er forudsætningerne for en rolig og god søvn et skridt tættere på. 

På Bilka.dk fører vi et bredt udvalg af lagner, der alle er Oeko-Tex standard 100 certificeret. Bliv klogere på de forskellige lagentyper i vores videoguides nedenfor.

Derfor skal du vælge et stræklagen

Et stræklagen kendetegnes ved at have elastik hele vejen rundt i kanten. Lagnet kan anvendes både på en boxmadras, springmadras og skummadras. Stræklagner er meget elastiske og kan derfor slutte tæt om din madras. 

Et godt stræklagen har desuden et kraftigt og godt elastik, der kan holde til at blive vasket og strukket ud under madrassen adskillige gange. Lagnet er derfor perfekt til dig der har livlige drømme om natten. Et stræklagen i en god kvalitet vil således holde på både pasform og størrelse.

Se vores udvalg af stræklagner her.

Derfor skal du vælge et fladlagen

Et fladlagen kendetegnes ved at være et altmindeligt lagen, uden elastik i kanten. Derfor kender de fleste også denne type lagen, som et lagen der består af ét stort stykke, glat stof. Lagnet er derfor også kendt som et glat lagen.

Denne type lagen kan du bruge til at lægge rundt om en topmadras eller til en springmadras, hvis madrassen befinder sig i en sengeramme. Lagnet sidder som sådan ikke fast rundt om madrassen og ønsker du at fastgøre det yderligere skal du bruge lagenstrammere.

Du kan finde flade lagner i mange forskelliger størrelser, farver og materialer. De kommer både i bomuld, bomuldssatin, bomuldspercale og bomuldsflonel, så i sidste ende er det helt op til dig, hvilket lagen du ønsker at bruge.

Se udvalget af flade lagner til din seng.

Derfor skal du vælge boxmadraslagner

Boxlagner passer til selve madrassen på din seng. Dette er særdeles smart og praktisk, da du får et lagen der med garanti passer til din boxmadras. Dette lagen kaldes også får facon lagen og åasser typisk til alle typer af madrasser op til 30 cm. højde. Lagnet bliver fastholdt med elastikker i hjørnerne, så de sidder stramt under madrassen. På den måde undgår du at lagnet suser rundt om natten - også selvom du gør.

Du skal dog være opmærksom på, at et faconlagen har en gat overflade og passer kun til din boxmadras. Hvis du derfor har en topmadras ovenpå din boxmadras, skal du vælge et lagen der passer til din topmadras, som eksempelvis et stræklagen eller et kuvertlagen.

Se udvalget af boxmadraslagner.

Derfor skal du vælge stræklagner

Stræklagner karakteriseres ved at være syet i et strækbart materiale og kommer md elastik i hjørnerne, så den sidder stramt om madrassen. Elastikken sidder hele vejen rundt om kanten på lagenet, hvilket giver en super god fit. Da lagnet er meget elastisk, så kan du nemt bruge det til både en boxmadras, springmadras og skummadras.

Stræklagnet er et alsidigt lagen der passer til forskellige madrasser og derfor er det også et godt lagen at have i skabet. Et stræklagen i en god kvalitet vil holde på både pasform og størrelse, så du skal ikke være bange for at de pludseligt bliver løse.

Se vores udvalg af stræklagner.

Derfor skal du vælge kuvertlagner

Et kuvertlagen eller et topmadraslagen passer til en topmadras. Dette lagen er syet til at passe og omslutte madrassem perfekt og derfor er det vigtigt at du er opmærksom på hvor høj eller tyk din topmadras er.  Du kan som oftest bruge et kuvertlagen, der måler 5 cm. i højden til en topmadras, der er helt op til 7 cm. høj, da lagenet kan strække sig.

Når du køber et kuvertlagen, så er det vigtigt at du sørger for at lagnet kan gå ind under din madras. Derfor er det vigtigt at du vælger et lagen der er stort nok. Jo længere lagenet kan gå under din madras, jo bedre. Hvis ikke folden under topmadrassen, går tilstrækkeligt langt ind, kan lagnet flytte sig om natten.

Se vores udvalg af kuvertlagner.

Se vores udvalg af lagner her

Lagner

Guides til topmadrasser

HVILKEN TOPMADRAS SKAL JEG VÆLGE?

Topmadrassen er en super tilføjelse til din seng. Men er du i tvivl om hvilken en du skal vælge? I denne guides hjælper vi dig med at finde den helt rigtige topmadras til sengen.

6 GODE RÅD TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE AF TOPMADRASSER

Det er vigtigt at du rengør og vedligeholder din topmadras! På den måde undgår du at udvikle allergier fra husstøvmider og du forlænger levetiden på din topmadras.

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.