HVILKEN KVALITET SKAL MIT SENGETØJ HAVE?

Læs mere om de forskellige materialer og kvalitet af sengetøj

Når du skal ud og købe nyt sengetøj, skal det selvfølgelig være i et lækkert materiale i god kvalitet. Vi har et stort udvalg af forskellige sengesæt i forskellige kvaliteter, prisniveauer, mønstre og farver, og vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej. Derfor har vi har samlet nyttig info om vores forskellige kvaliteter af sengetøj og deres materialer herunder.

 

Sengetøj i forskelligt materiale

Der findes mange forskellige materialer, når det kommer til sengetøj. At vælge det materiale der passer bedst til din smag, kan være med til at give en bedre søvn-oplevelse, da du hurtigt kan mærke, om du føler dig godt tilpas i sengetøjet.

 

Sengetøj i bomuldssatin

Når kun det bedste er godt nok, skal du vælge sengetøj i bomuldssatin. Denne type er tætvævet sengetøj af ultra tynde garner i 100 % bomuld. Sengetøjet opnår sin luksuriøse blødhed på grund af en speciel væveteknik kaldet forskudt diagonalvævning. Det er også denne teknik, der giver sengetøjet sit flotte glansfulde look og silkebløde overflade. Sengetøj i mærkerne MAISON og Goodnight er udført i bomuldssatin.


Sengetøj i bomuld

Sengetøj i 100 % bomuld findes i mange forskellige kvaliteter, og vi har et stort udvalg til enhver. På Bilka.dk finder du bl.a. sengetøj i lærredsvævning og renforcé vævning. Lærredsvævning er den enkleste og mest brugte, og giver sengetøjet stor slidstyrke og god absorberingsevne, fordi den udnytter det maksimale antal bindepunkter. Renforcé er den ultimative lærredsvævning, idet der bruges finere garner og tættere tråde, som gør sengetøjet blødere og gengiver farver flottere. Sengetøj fra In Arto, Marie Sohl, Ezzenza, Pia Pehrson er fremstillet af Bomuld.

Sengetøj fremstillet i flonel

Flonel sengetøj er lavet i 100 % bomuld, som er let opkradset, hvilket giver flonel sengetøj sin karakteristiske bløde og vamsede overflade. Flonel sengetøj er dejligt lunt at sove med, og egner sig særlig godt til dem, der har tendens til at fryse om natten. Det er derfor også ekstra rart om vinteren. 


Bæk og bølge-sengetøj

Bæk og bølge (også kaldet crepe eller seersucker) er glatvævet bomuldsstof med en påført rynkeeffekt, hvilket giver sengetøjet et flot stribet look, der ikke kan vaskes væk. Vores bæk og bølge sengetøj er lavet i 100 % bomuld, hvilket er en meget praktisk kvalitet, der ikke skal stryges.
 

Microfiber sengetøj

Microfiber sengetøj er lavet af tråde i microfiber, som er et syntetisk materiale. Microfiber er, ligesom polyester, et meget holdbart materiale, der tørrer hurtigt, er nemt at vaske og holder formen.  Absorberingsevnen er dog ringere sammenlignet med f.eks. bomuld. Microfiber sengetøj er derfor et billigere alternativ til sengetøj lavet af 100 % bomuld.


Sengetøj i polyestersatin

Sengetøj lavet i polyestersatin er af 100 % polyester. Polyester er, ligesom microfiber, et meget holdbart materiale, der tørrer hurtigt, er nemt at vaske og holder formen. Polyestersatin sengetøj er satinvævet, hvilket gør at stoffet bliver helt glat og får en meget blank overflade. Polyestersatin sengetøj er et billigere alternativ til sengetøj lavet af 100 % bomuld.

Guides til dyner

HVILKEN DYNE SKAL JEG VÆLGE?

En god dyne er uundværlig i jagten på den gode og behagelige nattesøvn. I guiden kan du blive klogere på de forskellige dynematerialer, og finde den der passer bedst til dine behov.

SÅDAN VEDLIGEHOLDER OG VASKER DU DIN DYNE

Forlæng levetiden og undgå allergier, ved at vaske og vedligeholde din dyne korrekt. I denne guide kan du læse meget mere om hvordan du bedst vasker din dyne.

FIND DEN RIGTIGE STØRRELSE PÅ DIN DYNE

Skal du have en ny dyne, så skal den selvfølgelig have den helt rigtige længde, så du får den bedste oplevelse med dynen. Når du skal vælge den rigtige længde på dynen, er en god tommelfingerregel, at vælge en dyne der er ca. 20 cm længere end din højde.

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.