Sådan vælger du den bedste hækkeklipper

Få hjælp til at vælge den bedste hækkeklipper for dig

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

En hækkeklipper er et godt og effektivt alternativ til hækkesaksen, da den letter arbejdet for dig. Samtidig klippes hækken hurtigere, og maskinen er god til at klippe de tykke grene i hækken.

Der findes dog forskellige slags hækkeklippere, så hvordan får du lige valgt den helt rigtige for dig? I denne guide hjælper vi dig med at finde ud af, hvordan du vælger den bedste hækkeklipper til dig og dine behov.

Vælg den bedste hækkeklipper

Der er nogle overvejelser, du kan gøre dig, før du skal vælge hækkeklipper. Det er bl.a. nogle af disse overvejelser, der er med til, at du vælger den bedste hækkeklipper for dig. Du kan bl.a. overveje:

  1. Hvilken type hækkeklipper har du brug for?
  2. Hvilken snitstyrke har du brug for?
  3. Hvilken sværdlængde skal du bruge?
  4. Hvilken komfort og vægt har du brug for?

 

1. Typer af hækkeklippere

Generelt findes der tre typer af hækkeklippere, og vi vil gennemgår deres egenskaber:

  1. Hækkeklipper med batteri.
  2. Hækkeklipper med benzin.
  3. Hækkeklipper med el og ledning.

 


Hækkeklipper med batteri

Den helt store fordel ved en hækkeklipper med batteri er, at du slipper for at have en ledning hængende. På den måde undgår du at komme til at klippe ledningen over, og du får større frihed og bevægelighed.

Ulempen ved en hækkeklipper med batteri er, at du skal sørge for, at der er nok strøm på batteriet til at klippe hækken. Det er nemlig træls, hvis batteriet går tør for strøm, og du kun er nået halvvejs med hækken.

Hvis du har en stor hæk, kan det være en fordel at tilkøbe et ekstra batteri, så du har et ekstra batteri liggende. Så kan du nemlig undgå, at du står med en halvfærdig hæk og skal vente på, at der kommer mere strøm på batteriet.

 

 

Hækkeklipper med benzin

En hækkeklipper med benzin kræver heller ikke en ledning eller et batteri, og den er mere kraftig end de andre typer hækkeklippere.

Dog er en hækkeklipper med benzin ofte også tungere end de andre typer. Derfor skal du være opmærksom på, at den kan være tung at arbejde med, hvis du har en lang og høj hæk.

En hækkeklipper med benzin er ideel, hvis du har en stor hæk med tykke grene, hvor hækkeklipperen skal have mere kraft for at skære grenene over. Selvom den er tung, vil den ofte være bedre til at klare de mere krævende opgaver.

 

Hækkeklipper med el

En hækkeklipper med el løber aldrig tør for strøm, og den har en lav vægt, så den er god til brug i længere tid. Samtidig skal du ikke bekymre dig om batteri eller benzin, da den hele tiden er sluttet til en strømforsyning.

Ulempen ved en hækkeklipper med el er, at den har en ledning, og den skal du være opmærksom på, så du ikke kommer til at klippe den over. Samtidig skal du være sikker på, at du har adgang til et strømudtag og en forlængerledning, så du kan komme hele vejen rundt i haven.

En hækkeklipper med el egner sig særligt til en mindre hæk eller en høj hæk med tynde grene. Du kan arbejde hele dagen med en el hækkeklipper, uden den løber tør for strøm, så du behøver ikke at bekymre dig om, om du kan nå det hele.

Sådan planter du hækplanter

Hvis du endnu ikke er nået til at klippe hæk, men hækken først skal plantes, kan du få hjælp lige her. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du planter din nye hæk, så kan du få en flot, grøn hæk.

2. Snitstyrke

Hækkeklipperens snitstyrke er et udtryk for, hvor stor en diameter den kan klippe over. En snitstyrke på 20 mm betyder altså, at hækkeklipperen kan klippe grene med en diameter på 20 mm.

Hvis du har en stor hæk med tykke grene, anbefaler vi, at du køber en hækkeklipper med en snitstyrke på minimum 20 mm. Hvis du har en hæk med tynde grene, kan du sagtens vælge en hækkeklipper med en mindre snitstyrke.

 

3. Sværdlængde

Hækkeklipperens sværdlængde fortæller dig, hvor stort et areal selve bladet dækker. En længere sværdlængde betyder, at du kan klippe hækken hurtigere, da bladet dækker et større areal.

Valget af sværdlængde afhænger derfor af, hvor stor din hæk er og hvor meget hæk, du har. Du skal dog være opmærksom på, at en større sværdlængde også ofte betyder, at hækkeklipperen bliver tungere.

 

4. Komfort og vægt

Det er også vigtigt at overveje komfort og vægt, når du skal vælge hækkeklipper. Det er vigtigt, at komforten er god, når du skal klippe hæk, da du helst ikke skal få ondt i kroppen. Samtidig er det også vigtigt, at hækkeklipperen ikke er for tung, så du får ondt i armene af at bruge den.

Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, hvor lang tid det tager at klippe din hæk. Hvis det tager lang tid, er det en fordel at vælge en lettere model. Derudover anbefaler vi, at du altid vælger en hækkeklipper med god komfort.

Populære brands

Hvordan klipper man hæk?

Når det er blevet tid til at klippe hæk, skal du først og fremmest overveje højden og bredden på hækken. Du kan klippe hækken lige ved at klippe efter en snor i toppen af hækken. Du kan også gøre det på øjemål, men sørg for at træde tilbage og holde øje med højden undervejs.

Vi anbefaler, at du klipper hækken nedefra og opad i store buer, mens du går fremad. Det er også en god idé at klippe siderne først og toppen til sidst, så du kan danne dig et overblik over, hvordan hækken kommer til at se ud.

Hækken skal gerne være bredest forneden og smallest foroven, så hækken får lige meget lys i både top og bund. Hvis hækken er for bred foroven, kan det gøre toppen tung, og den vil måske knække.

Samtidig er det en god idé at klippe hækken godt og grundigt. Hvis du ikke klipper nok af hækken, vil den vokse sig større og bredere for hvert år. Derfor må du gerne klippe hækken godt til, når den årlige hækkeklipning står for tur.

Hvis bare pletter opstår, fordi du har klippet meget af hækken, skal du ikke være nervøs. Der vil bare vokse nye blade ud, så din hæk fremstår tæt igen. Det er derfor vigtigt, at du ikke er bange for at klippe hækken for meget.