Vertikalskærere og plæneluftere

Hold din plæne sund og fri for mos med en vertikalskærer. Her på siden finder du vertikalskærere og plæneluftere, der hjælper med at give din græsplæne lys og luft, så den kan vokse sig flot og grøn.

Populære mærker

Vertikalskærer - hvornår?

Det lyder godt med en grøn og frodig græsplæne, men hvornår skal man bruge en vertikalskærer? I denne guide hjælper vi dig med, hvornår du skal bruge din vertikalskærer og hvordan du giver din græsplæne de bedste vækstbetingelser efter brug af vertikalskæreren.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vertikalskærer og plænelufter

Vertikalskærer – slip af med mos i græsplænen

Det er hårdt arbejde at rive mosset i græsplænen op manuelt, og derfor kan du alternativt bruge en vertikalskærer eller plænelufter, der river mosset fri af jorden, så det er nemmere at samle sammen og giver luft til plænen.

For at få en grøn græsplæne, er det vigtig at skabe luft helt ned til græsrødderne, så græsplænen vokser sig tæt og kvæler mosset. Hvis du vil have en sund og grøn plæne uden mos, bør du fjerne alt mos mekanisk i det tidlige forår.

Dette arbejde udføres med en vertikalskærer. Af selvsamme årsag går vertikalskæreren også under navnet plænelufter. Denne maskine er med til at skabe lys og luft til græsrødderne. Efter brug af vertikalskæreren, bør du gøde og kalke plænen godt.

 

Hvad er fordelene ved en vertikalskærer?

En vertikalskærer er en havemaskine med vertikale knive, der skærer lodret ned i græsplænen for at forhindre, at der dannes mos i plænen. Det kan se rodet ud, men slutresultatet er en smuk og grøn græsplæne.

Når du bruger maskinen til at skære ned i en græsplæne, laves der riller i plænen. Det giver mere lys og luft omkring græsset. Resultatet er, at græsset får mere ilt og dermed kan vokse sig flottere og grønnere. Med en vertikalskærer kan du:

  • Blive fri for irriterende mos i græsplænen
  • Få en flot, grøn græsplæne
  • Få bugt med ukrudt i græsplænen


 

Hvilken type vertikalskærer skal jeg vælge?

Vertikalskærere fås i tre forskellige typer:

  1. En batteridrevet vertikalskærer
  2. En elektrisk vertikalskærer
  3. En benzindrevet vertikalskærer


Har du en mindre græsplæne, vil en elektrisk eller batteridrevet plænelufter være at foretrække. Omvendt egner den benzindrevne sig bedre til de større græsplæner.

Nogle modeller fås også med en opsamler, så du er fri for selv at samle det eventuelle løse mos sammen med en rive. Hvis din foretrukne model ikke har en opsamler, kan du tilkøbe den.

 

Få den græsplæne, du drømmer om – uden mos

Hvis du gerne vil mosset i din græsplæne til livs, er det en god ide ikke at slå græsset alt for tit. Hvis græsset er mindst 4 cm højt, får det godt med sollys og kan dermed vokse hurtigt, så det er mere modstandsdygtigt over for andre vækster. Mangel på gødning kan også øge væksten af mos.

 

Find en vertikalskærer på Bilka.dk

Her på Bilka.dk har vi et bredt udvalg af alle former for havemaskiner, der hjælper dig med at få den have, du drømmer om. Et skridt på vejen mod en flot have er en grøn og frodig græsplæne, hvorfor en plænelufter eller vertikalskærer naturligvis også er noget, du finder hos os.

Køb den vertikalskærer, der passer bedst til dine behov og din plæne her på Bilka.dk i dag. Vi leverer den hurtigt hjem til dig og giver dig desuden ubegrænset returret i tilfælde af, at vertikalskæreren ikke lever op til dine forventninger.