Vertikalskærer - slip af med mos i græsplænen

Find en vertikalskærer her på siden – og se udvalget af kombimaskiner, der både lufter og vertikalskærer din plæne. Vi har modeller fra nogle af markedets bedste og mest anerkendte kvalitetsbrands.

Vertikalskærer – slip af med mos i græsplænen

Det er hårdt arbejde at rive mosset sammen manuelt, og derfor kan man alternativt bruge en mosfjerner/plænelufter, som med fjedre river mosset fri af jorden, så det er nemmere at samle sammen og giver luft til plænen. Det er samtidigt vigtigt for at sikre en grøn græsplæne at få skabt luft helt ned til græsrødderne, så græsplænen vokser sig tæt og kvæler mosset. Hvis man vil have en sund og grøn plæne uden mos, så bør man fjerne alt mos mekanisk i det tidligere forår. Dette arbejde udføres med en vertikalskærer. Af selvsamme årsag går vertikalskæreren også under navnet "plænelufter ". Derefter bør man gøde og kalke plænen godt.

En vertikalskærer er en havemaskine, som har vertikale knive. Disse knive skærer lodret ned i græsplænen for at forhindre, at der dannes mos i plænen. Når man bruger maskinen til at skære ned i en græsplæne, laves der riller i plænen. Det giver mere lys og luft omkring græsset. Resultatet er, at græsset får mere ilt og dermed kan vokse sig flottere og grønnere.

  • Bliv fri for irriterende mos i græsplænen
  • Få en flot, grøn græsplæne
  • Find alt i havemaskiner på Bilka.dk

 

Her på Bilka.dk har vi et bredt udvalg af alle former for havemaskiner, der hjælper dig med at få den have, du drømmer om. Et skridt på vejen mod en flot have er en grøn og frodig græsplæne, hvorfor en plænelufter eller vertikalskærer, naturligvis også er noget, du finder hos os. Se vores mange modeller på siden her.

 

Hvilken type vertikalskærer skal jeg vælge?

Vertikalskærere fås i to forskellige typer: Den elektriske og den benzindrevne. Har du en mindre græsplæne, vil en elektrisk plænelufter være at foretrække. Omvendt egner den benzindrevne sig bedre til de større græsplæner.

Nogle modeller fås også med en opsamler, så du er fri for selv at samle det eventuelle løse mos sammen med en rive. Hvis ikke den model, du vælger, har en opsamler, kan du tilkøbe den.

 

Få den græsplæne, du drømmer om – uden mos

Hvis du gerne vil mosset i din græsplæne til livs, er det en god ide ikke at slå græsset alt for tit. Hvis græsset er mindst 4 cm højt får det godt med sollys og kan dermed vokse hurtigt, så det er mere modstandsdygtig over for andre vækster. Mangel på gødning kan også øge væksten af mos.

Køb den vertikalskærer, der passer bedst til dine behov og din plæne her på Bilka.dk i dag. Vi leverer den til dig uden beregning og giver dig desuden ubegrænset returret i tilfælde af, at vertikalskæreren ikke lever op til dine forventninger.