Græstrimmere og buskryddere

En græstrimmer bruges til det lettere havearbejde fx slåning af græskanter. En buskrydder er derimod en kraftigere maskine, som kan bruges enten med trimmersnor til slåning af langt græs eller med klinge til slåning af kraftig vegetation.

Populære mærker

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om græstrimmer og buskrydder

Overvejelser inden køb af græstrimmer eller buskrydder

Inden du køber en græstrimmer eller buskrydder, er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser om, hvad du skal bruge den til.

  • Skal det være en kraftig græstrimmer eller buskrydder, som kan trimme store vækster af ukrudt eller uønsket plantebevoksning?
  • Eller har du bare brug for en græstrimmer, der blot skal tage de svære kanter på græsplænen, rundt om gyngestativet eller et træ?


 

En græstrimmer giver skarpe og lige kanter

En græstrimmer er perfekt til at give dig skarpe kanter på græsplænen, så din plæne får et lækkert finish. Med en græstrimmer kan du klippe alle de lange græsstrå, der typisk gror langs græsplænens kanter.

En græstrimmer gør, at du nemmere kan komme til at klippe græsset de steder, hvor plæneklipperen ikke kan nå. Brug din græstrimmer alle steder på plænen - rundt om blomsterbedet, frugttræer eller stakittet, så du får skarpe linjer.

På Bilka.dk har vi valgt at dele græstrimmerne op i kategorier ud fra hvilken motor, græstrimmeren kører på. Du kan gå på opdagelse i følgende tre kategorier:

  1. Græstrimmere batteri
  2. Græstrimmere benzin
  3. Græstrimmere el.


 

Brug din græstrimmer til skvalderkålen

Udover at være perfekt til at lave skarpe kanter på græsplænen, er en græstrimmer også særdeles god til bekæmpelse af skvalderkål. Hvis din have er stærkt generet af skvalderkål, er en græstrimmer et perfekt værktøj til at holde det nede.

Det er nemt at skære over, da skvalderkål indeholder meget vand, men det har også den fordel, at skvalderkålen ikke længere stortrives, hvis den bliver klippet ned tre gange om året. 

 

Buskrydder - en robust og stærk maskine

En buskrydder er mere robust og stærkere end en græstrimmer. Den har også et længere rigrør, som gør, at du kan nå en større radius. Buskrydderen er et perfekt værktøj til flere haveopgaver. Brug fx buskrydderen til at:

  • Fjerne buskads
  • Ordne store græsarealer
  • Beskære mindre træer og buske.


En buskrydder er en effektiv maskine, hvis du har et sommerhus, hvor du ikke kommer så ofte og beplantningen har vokset sig stor. Du kan også bruge buskrydderen de steder i haven, hvor du ikke kan komme til med plæneklipperen.

Mange af buskrydderne er samtidigt også forsynet med en arbejdssele, som øger komforten under arbejdet.

 

Græstrimmer, buskrydder og multimaskiner på Bilka.dk

Foruden græstrimmere og buskryddere, finder du også multimaskiner her på siden. Multimaskinerne er havemaskiner, som har flere funktioner end bare trimning/slåning af græs.

De er forsynet med forskellige tilbehørsdele som fx hækkeklippersværd og kædesavsblad, som nemt kan påsættes maskinen. Dette gør, at du kan nøjes med én maskine i stedet for flere forskellige.