Skab den perfekte drivhus indretning

Få tips til hvordan du bedst muligt udnytter indretningen i drivhuset

Uanset om drivhusdrømmene rimer på masser af planter og grøntsager eller på afslapning og hygge, er der meget at hente ved at finde frem til ønsker og behov, inden du kaster dig over indretningen af de nyvundne kvadratmeter. Læs med og få tips til at udnytte pladsen, så du får et drivhus, som opfylder dine drømme.

For at komme ordentligt i gang med indretningsprojektet, er et godt råd at starte med at måle drivhuset op og tegne en plan for, hvordan du vil indrette. Skriv ned, hvad du godt kunne tænke dig at have i drivhuset - krukker, bænk, arbejdsredskaber, bede eller andet. Tegn eventuelt møblerne op på karton i samme målstok som tegningen og klip ud, så du kan flytte rundt på dem for at finde en passende placering.

Få plads til alle dine yndlingsgrøntsager

Har du anskaffet dig et drivhus, så haven kan sprudle af lækre grøntsager og flotte planter, betyder indretningen meget for udnyttelsen af det lille areal.  

Er pladsen i haven god, kan det være en idé at vælge et stort drivhus. For når drivhuslivet først har sneget sig ind på haveejeren, bliver mange ofte klar over, at pladsen sjældent kan blive for stor. Og har du købt et drivhus med god sidehøjde, får du masser af plads til at plante i højden og hænge hylder op, som både kan bruges til opbevaring og blomster. Et større drivhus giver også ekstra god plads til opbevaring af redskaber og stort arbejdsbord, hvor der er plads til at så om, prikle og hvad der ellers hører til gartnerens opgaver i det lille hobbyhus.   

God ventilation i drivhuset

God ventilation er også et must, så sørg for at lufte godt ud. I vækstsæsonen skal temperaturen i drivhuset ligge på omkring 25 grader om dagen og 15 grader om natten for at dine agurker og tomater har de optimale vækstbetingelser. Desuden er skygning vigtig for at forhindre varmeskader på planterne. Placér for eksempel drivhuset ved siden af et træ, som giver skygge i de kritiske middagstimer eller supplér med et skyggenet, som også skærmer for solen.

Forlæng sommeren i familiens udendørs hyggekrog

Synes du tiden er for knap til pleje af de grønne vækster eller mangler familien et samlingssted i de varme måneder, er det også oplagt at indrette drivhuset som familiens hyggekrog. Her kan I forlænge sommeren under den halvåbne himmel og der er mange muligheder for at lade hygge og idyl flytte ind.  

Først og fremmest er det vigtigt, at drivhusets hyggekrog er i centrum. Mange vælger at lade spiseplads med bord og bænk udgøre husets hjerte - og der skal selvfølgelig være plads til både afslapning, lektielæsning, et godt måltid og hvad sommerdagene ellers byder på. Og ønsker du at kunne bruge drivhuset, når de kølige aftener trænger sig på, kan det være en idé at indlægge varme, så de små stearinlys får hjælp til at holde kulden ude og hyggen inde.

Til en hyggekrog hører også flotte farver og sprudlende blomster. Så plant yndlingsblomsterne i krukker i forskellige størrelser og placér dem rundt i drivhuset alt efter smag og behag. Friske blomster og flotte farver skaber nemlig altid lys, luft og godt humør. Og pynt gerne stol og bænk med puder, som matcher blomsterne i drivhuset og viser den røde tråd i din indretning.