Bøf på grill

Sådan steger du den perfekte bøf på grillen

Bøffer på grill er en af danskernes klare favorit - og det kan vi godt forstå. Alle elsker en god bøf på grillen! Derfor har vi her samlet en guide til dig der gerne vil grille den perfekte bøf.

 

Her kan du se en lille oversigt over de forskellige stegetemperaturer, som vi anbefaler dit kød har, når du tilbereder det på grillen.

Vær opmærksom på, at de angivede temperaturer er sluttemperaturer efter hviletid. Derfor skal du tage dit kød af, før den når den ønskede temperatur.

 

Stegetemperaturen på oksekød ligger således mellem 55 og 68 grader. Det afhænger i høj graf at, om at ønsker at have enr ose bøf eller en der er gennemstegt. For den gennemstgte bøf, anbefaler vi en temperatur på 65-68 grader, hvorimod en god, rød bøf gerne skal ligge på 55-60 grader.

 

Steg bøffer med stegetermometer

Det er vigtigt at holde øje med kødets kernetemperatur, da denne afgør, hvornår kødet er færdigstegt. Et godt stegetermometer er alfa omega, da det viser dig kødets nøjagtige kernetemperatur.

Kød har typisk godt af hvile inden servering, men da kernetemperaturen kan stige op til 8 grader i hviletiden, er det en god idé at tage kødet af grillen i god tid.

Sæt stegetermometerets spids i midten af kødet uden det rører knogler eller fedtlommer. Følg herefter temperaturguiden. Så kan du serverer den perfekte bøf til dine gæster.

 

Steg bøffer uden stegetermometer

Et lille tip, hvis du ikke ejer et stegetermometer er, at holde øje med saften fra kødet når du griller.

Kødet er gennemstegt, når saften begynder at komme op mellem fibrene.

Hvis du ønsker en rosa bøf, er den færdig, når der kommer bloddråber fra bøffen.

En medium/gennemstegt bøf er færdig, når blodet samler sig oven på bøffen.

 

Vi anbefaler dog at anskaffe et stegetermomemter, så du med sikkerhed steger den perfekte bøf - hver gang!

 

Den perfekte bøf på grillen

Når det gælde rom at stege perfekte bøffer, afhænger det selvfølgelig i høj grad af modtageren og deres personlige holdning til 'den perfekte bøf'. Derfor gælder det om at kende dine gæster og vide præcis hvordan de ønsker deres bøf tilberedt. Du kan selvfølgelig også spørge dem, inden du smider kødet på grillen.

En perfekt stegning afhænger også af, at du tager dig god tid at følge eventuelle anvisninger på din opskrift eller paken. Som grillmester skal du være opmærksom på tilberedningen både under og efter stegningen, så du kan glæde dine gæster med en god smagsoplevelse.

Uanset om du griller højrebdsbøffer, hakkebøffer eller andre typer bøffer på din grill, så gælder det om at være opmørksom på kød-typen og dens kernetemperatur.

5 gode råd til gode bøffer

  • Tag bøffen ud af køleskabet i god tid. En kold bøf gør det svært at opnå en god balance mellem skorpe og kernetemperatur.
  • Sørg for, at der ikke ligger blod og væske på bøffen inden tilberedning.
  • Krydr bøffen med salt inden stegning - gerne i god tid (undgå peber, paprika og andre pulveriserede krydderier før stegning, da disse kan brænde).
  • Steg din bøf ved høj varme (jo mere fedt, jo højere varme).
  • Lad altid din bøf  trække 3-5 minutter før servering. På den måde holder kødet på saften, når du skærer den igennem. Hvis bøffen når at blive kold, kan du lægge den på varmen i ca. 10 sekunder på hver side inden servering.