Kødudskæringer til grillen

Her er nogle af de bedste udskæringer du kan grille

Når det kommer til en vellykket grillaften, er det selvfølgelig vigtigt at servere det helt rigtige stykke kød. Men hvordan finder du den perfekte udskæring og hvad skal du kigge efter?

I denne guide giver vi dig tre lækre udskæringer du kan grille, så du kan blive aftenens grillmaster.

 

Inden du vælger udskæring

Inden du vælger din type udskæring, er det selvfølgelig vigtigt du har en idé om hvad der skal serveres. Måske du også overvejer hvilken vin der passer bedst til dit kød?

I dag bugner markedet af forskellige og lækre udskæringer. Du kan finde mange forskellige udskæringer indenfor svinekød, oksekød, lammekød og meget mere. Herunder har vi samlet tre af de mest populære grilludskæringer - og dem vi selv synes er lidt spændende.

 

Kødudskæringer der passer perfekt til grillen

 

Striploin

Hvad er striploin?

Striploin er en stor udskæring, som skæres af det øverste stykke af ryggen på koen. Dette stykke kød har en anderledes marmorering end eksepelvis ribeye, og er derfor mere magert. Med en striploin får du et stykke kød med en fantastisk flot fedtkant på den ene side, som giver en masse smag. Fedtkanten er derudover med til at give en masse muligheder ved tilberedningen, og den sikrer at kødet ikke bliver tørt. Den er desuden også kendt som en "amerikans udskæring".

Hvordan griller du striploin?

Når du tilbereder striploin på grillen, er det vigtigt at du starter med at ridse fedtkanten forsigtigt. Når du skal grille den, er det vigtigt at du er opmærksom på dens kernetemperatur, så den ikke tørrer ud. Anvend et stegetermometer og sigt efter en gernetemperatur på 52-53 grader, hvis du vil have den rosa, 54-56 grader for medium og 57-59 grader for gennemstegt.

FLANKSTEAK

Hvad er flanksteak?

Flanksteak er en bøf, som typisk består af kød fra en okse, og som er skåret af den bagerste del af brystet. Den kan dog også komme fra en gris. Det er vigtigt du ved hvor din flanksteak kommer fra, så du kan finde den rette kernetemperatur på den, når du griller. Det er en forholdvis billig udskæring, som er super let at gøre mør og saftig på grillen.

Hvordan griller jeg flanksteak?

En flankesteg kan du vælge at stege på en meget varm grill i ca. 5 minutter på hver side. Vær opmærksom på tykkelsen af kødet, så du ikke giver den for lidt eller for meget, Pas på med at gennemstege din flanksteak helt, da den hurtigt bliver sej og tør.

Kernetemperaturen på en flankesteak skal være 58-60 grader, hvis du er til rødt kød eller 60-65 grader, hvis du vil have den medium.

FLAT IRON STEAK

Hvad er flat iron steak?

Flat iron steak er en mere ukendt udskæring, men et super godt stykke kød til grillen. Kødet giver dig nogle gode bøffer. Udskæringen sidder på koen, der hvor nakken møder ryggen. Kødet har en grovere struktur end flanksteak og kommer med en meget flot fedtmarmorering.

Hvordan griller jeg flat iron steak?

Flat iron steak er meget godt til marinering, da kødet nemt optager smagen fra marinaden. Uanset om man tilbereder sin flat iron steak som ét stort stykke kød, eller skærer det ud til bøffer, kan det med fordel marineres. Når du tilbereder kødet på grillen, så er det vigtigt at den er rygende varm inden du smider kødet på. Kødet skal ikke grille i mere end 6-8 minutter på hver side for det optimale resultat.

Grillopskrifter på fjerkræ

Har du fundet en lækker kylling frem, eller vil du gerne smide en and på grillen? På denne side kan du finde vores grillopskrifter til fjerkræ, så du kan finde inspiration til at servere et stykke saftigt og sprødt kød.

Grillopskrifter på brød og pizza

Du kan nemt bruge grillen til at bage på! Server en super lækker, sprød pizza eller bag alt fra boller og brød til pølsehorn. Du finder opskrifterne lige her på siden.

Kernetemperaturer på kød

Når du griller er det en fordel at kende kernetemperaturen på dit kød. På den måde kan du sikre dig at du altid griller kødet korrekt og serverer det bedste resultat.