Grillspyd og foliebakker

Et godt alternativ til den traditionelle bøf eller grillpølse, kan være at tilberede din grillmad på et grillspyd eller i en grillbakke. Med et grillspyd kan kombinere forskellige lækre grønsager med dit yndlingskød. At grille med et grillspyd eller en grillbakke giver dig en simpel og let måde, at tilberede en lækker aftenmenu.

Tilberede kebabspyd eller grøntsager i foliebakker på grillen

Der findes efterhånden rigtig meget forskelligt tilbehør til din grill, hvor det kan svært at gennemskue om det er noget man har brug for. Men noget af det tilbehør du absolut ikke kan undvære, er grillspyd og grillbakker. Med netop de to ting, kan du tilberede en masse forskellige lækre sager, både ved at lave f.eks. lækre kebabspyd eller ved at tilberede din grøntsager i din foliebakker.  

Hvilke spyd skal jeg bruge? 

Et grillspyd kan bruges til både kød og grønsager, hvor det kommer helt an på hvad du bedst kan lide. Derfor findes der også forskellige former for grillspyd, hvor du kan vælge grillspyd i træ eller grillspyd i metal. Her er den helt store forskel kvaliteten, hvor grillspyd i metal kan bruges igen og igen. Udover de helt klassiske grillspyd, kan du også finde holdere til spyddene, så du eksempelvis nemt kan lave en lækker kebab til grillbordet, som gør at dine grillspyd bliver tilberedt ens.  

Hvad kan du bruge en grillbakke/foliebakke til?  

En grillbakke giver dig mulighed for at grille ting, som du måske ikke før havde tænkt du kunne gøre på din grill. Når du alligevel er ved at grille dit kød, giver grillbakken dig muligheden for at tilberede dit tilbehør samtidigt, så du slipper for at rende mellem køkkenet og grillen. Det kan f.eks. være en super ide, at tilberede dine grøntsager i en grillbakke, så de opnår den sprøde og saftige smag ved at blive grillet. Du skal i realiteten blot placere din grillbakke på grillristen, hvor varmen fra grillen vil trænge ind i grillbakken som gør du kan riste dine grøntsager ligesom du ønsker.  

En grillbakke er også ideel til at tilberede fisk på grillen. Fisken skal oftest håndteres med en større grad af forsigtighed end en klassik bøf. Dette er grillbakken perfekt til, hvor du dermed slipper for fisken enten går i stykker, eller sætter sig fast mellem grillristen.  

Alubakker  

En alubakke er perfekt til dig, som griller med rotisseri. Alubakken sørger for, at du slipper for fedten drypper ned i din grill. Det gør rengøringen og vedligeholdelse af din grill lang lettere, samt vil du inder grilningen slippe for der opstår store flammer i grillen. Fedtet vil dryppe ned i alubakken, hvor du har muligheden for at kunne benytte saften til give dine grønstsager smag, eller smide over kødet når der serveres.