Typer af fjedre i senge og madrasser

Pocket fjedre og bonell fjedre - Hvad skal du vælge?

FAQ - Ofte stille spørgsmål om fjedre

 

Bliv klog på fjedre og madrasser

På Bilka.dk fører vi madrasser med forskellige typer af fjedre. Typen af sengefjedre afhænger af sengetypen eksempelvis boxmadras, springmadras eller elevationsseng. Nogle madrasser er også forsynet med dobbeltfjedring og komfortzoner. I denne guide giver vi dig et indblik i de forskellige typer af fjedre og begreber.
 

Enkelt- eller dobbeltfjedret

At en madras er dobbeltfjedret vil sige, at der er to separate lag af enten samme eller forskellige fjedre ovenpå hinanden. Dobbeltfjedrede madrasser øger fleksibiliteten og komforten.
 

Komfortzoner

Idéen med komfortzoner er at give kroppen den bedst mulige støtte - jo flere zoner en madras har, jo bedre støtte giver den. Komfortzoner findes i madrasser med pocket og multipocket fjedre og enkelte topmadrasser.

LFK fjedre

LFK-fjederen er oval og åben for oven og for neden, hvor fjedrene forbindes med hinanden med en gennemgående spiraltråd. Fjedrene giver en medium til fast madras med bedre komfort og støtte i forhold til madrasser med bonell fjedre, den egner sig udmærket til lidt tungere personer, da vægten fordeles ud på hele indlægget.

Anvendes oftest i madrasserne til børneværelset, gæsteværelset eller sommerhuset.

Bonell fjedre

Bonell fjedren er den klassiske, timeglasformede og stabile fjeder, der er rund og lukket for oven og forneden. Fjedrene forbindes med hinanden med en gennemgående spiral tråd. Giver en medium til fast madras.

Vores HUMA Classic boxmadrasser er forsynet med bonell fjedre.

Pocketfjedre/posefjedre

Fjedren svejses i små stofposer, der gør indlægget mere fleksibelt og punktelastisk, hvilket giver den bedste komfort og støtte. Indlægget er garanteret lydløs, da der ikke forekommer metallisk kontakt i mellem fjedrene.

Madrasser med pocket/posefjedre laves med eller uden komfortzoner - springmadrasser med disse fjedre er meget velegnet til brug på elevationsbunde.

Vores HUMA Premium boxmadrasser er forsynet med pocketfjedre.

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.