Glamping

Hvad er det og hvordan gør du?

FAQ om Glamping

 

Er du træt af halvflade madrasser, fugtige soveposer og iskolde telte? Så kan du rykke glamour og luksus ud i naturen ved hjælp af overnatningsformen glamping.

Glamping er mere end blot et stort luksustelt og er en helt anderledes staycation format. Det er følelsen af komfort, bekvemmelighed og afslapning, hvor du samtidig kan vågne op til fuglefløjt og solskin gennem teltdugen. Det er luksusferien uden flyveturen. 

I denne guide vil vi komme ind på, hvad glamping er, og hvordan du kan indrette dit eget lille teltparadis i din baghaven, så du netop oplever den form for luksuscamping, som glamping egentlig er. Du finder selvfølgelig et stort sortiment af glamping udstyr på Bilka.dk, så du kan købe alt samlet til din glam camping.

 

Hvad er glamping?

Glamping er, hvor den skønne natur møder moderne luksus, som alt sammen kulminerer i bomuldstelte, bløde tekstiler og varmende hyggende.

I dag findes der mange glampingpladser, hvor du kan leje dig ind for en tid, men du har faktisk også mulighed for at skabe din egen glampingområde i din egen baghave, som du, hele familien eller blot børnene kan nyde godt i ferieperioderne. Men hvordan starter du? Det skal du nok få svar på i det nedenstående.

 

 

De vigtigste elementer til glamping

Der er mange måder, hvormed du kan gribe glamping oplevelsen an på. Men der er alligevel noget udstyr, som du skal have investere i, før du kan kalde det for ægte glampingferie.

Her tænker vi bl.a. på det rigtige telt, bløde tekstiler, varmende teltovne samt mange andre elementer, der vil bidrage til en hyggelig og indbydende atmosfære, der nærmest er på niveau med en almindelig bolig. Du skal mere præcis bruge:

 

Det store glamping telt

Det vigtigste ved din glamping ferie er teltet. Et rigtigt glamping telt er et stort og rummeligt bomuldstelt, hvor den har det ikoniske tipi udformning, som giver god bevægefrihed og muligheden for at stå oprejst.

Derudover kan teltet huse op til 8-12 personer, men hvor man vælger at være halvdelen for at kunne nyde den gode plads. Nogle modeller komme også med kabiner, så man kan dele det op i opholds- og soverum.

Det er nemlig den store plads, der giver følelsen af, at du er i et rigtigt hjem og netop den form for eksklusivitet, som der efterspørges ved glamping.

Dog behøver ens telt ikke at være designet netop til glamping. Man kan også sagtens bruge almindelige lufttelte, mindre tipitelte eller tunneltelte for at skabe din egen 5 stjernet staycation i det fri. 

Udvalgte glamping møbler

Varmende blæsere, teltovne og bålsteder

Det er ikke noget, som emmer mere af luksus end en varmekilde, når man er ude i naturen. Her kan du få indendørs ventilatorer og udendørs bålsteder, så du både får varmen, når du træder ind i teltet, og lejrbålsstemningen, når du træder udenfor – det bedste af to verdener.

En varmeblæser er en fantastisk investering, hvis du ønsker en sikker måde, hvorpå du kan opvarme dit glamping telt. Alt du skal bruge er en stikkontakt og en forlængerledning, så kan teltet på ingenting holde sig varmt.

Dette er oplagt, når det bliver aften eller ved de kølige måneder, hvor den sagtens kan komme i brug – også hvis børnene er alene. Flere af vores varmeblæsere kan også fordele en kølige brise, når det bliver rigtig hedt om sommeren.

Ønskes der derimod et bålsted, hvor der kan synges lejrbålsange omkring eller laves snobrød, ristes skumfiduser samt bruges andet kogegrej på, er der flere muligheder, du kan investere i. Du kan fx bruge bålfade og bålstativer, som vil passe i en enhver have og nemt kan flyttes rundt på efter behov.

Hvis du ikke ønsker åbent ild, eller du gerne vil have en hurtigere metode til at lave lækker mad på, så vil en transportabel grill være oplagt.

Opvarmning til glamping teltet

Bløde gulvtæpper, skind og plaider

Det gælder om at få ens glamping telt til at virke som et hotelværelse, og hvad er bedre end bløde og varmende tekstiler, tæpper og plaider? Selvom der allerede er et underlag i teltet, vil et gulvtæppe eller tæpper på gulvet give en hyggelig og cozy atmosfære, der vil føles som om, at du træder ind i et rigtigt indendørs værelse. Du får samtidig også et skridsikkert underlag samt et blødere og mindre ujævn underlag, som gør det behageligt at gå barfodet indendørs.

Har du nogle skamler, stole eller taburetter i teltet, du gerne vil gøre indbydende og bløde at sætte i, så vil skind være en god investering. De er nemlig både bløde, flotte og dekorative samt gør en siddeplads langt mere behagelig at sidde ind, og hvis du sammensætter det med et par pyntepuder, vil du have den perfekte siddeplads.

Du kan også med fordel investere i en af vores udendørs sækkestole, som er smuds- og vandafvisende samt former sig efter kroppen – perfekt til en hyggelig aften i teltet med samvær og samtaler.

Plaider har altid været populære at have liggende ved diverse siddepladser, og det samme gør sig også gældende, når du skal indrette dit glamping telt. Smid et par stykker på stolen, i sengen eller på gulvet for en ekstra sidde. På den måde er du altid klar, hvis temperaturen skulle dale, eller hvis du ønsker at have noget varmt omkring dig.

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark.